Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zbog krađe kablova blokiran železnički saobraćaj kod Aleksinca

rss

08.10.2014. Južna Srbija Info

Zbog krađe 26 priključnih kablova na međunarodnoj pruzi Beograd - Niš, kod sela Grejač u Aleksincu, u kvaru je pet od šest putnih prelaza u tom rejonu.

Zbog krađe kablova blokiran železnički saobraćaj kod Aleksinca

Nepoznate osobe pokrale su priključne kablove na pružnim prelazima na međunarodnoj magistralnoj pruzi Beograd – Niš između Aleksinca i Grejača. JP Železnice Srbije saopštilo je da zbog toga ne radi pet od šet pružnih prelaza na ovoj deonici.

O krađi je obaveštena policija u Aleksincu i sve službe "Železnice Srbije". Cena jednog ovakvog kabla je oko 19.000 dinara, pa je ukupna šteta oko pola miliona dinara.

U prethodna tri dana ukradeno je ukupno 26 priljučnih kablova od kojih i onaj na ulazu u Železničku stanicu Aleksinac i na taj način onesposobljeno svih šest prelaza.

Stručne službe Železnice su koristeči priključne kablove iz zaliha, uspele da osposobe jedan prelaz ali je ostalih pet i dalje u kvaru jer rezervnih kablova više nema.

Kako se navodi u saopštenju, u prethodna tri dana ukradeno je ukupno 26 priljučnih kablova od kojih i onaj na ulazu u Železničku stanicu Aleksinac i na taj način onesposobljeno svih šest prelaza.

Stručne službe Železnice su koristeći priključne kablove iz zaliha, uspele da osposobe jedan prelaz ali je ostalih pet i dalje u kvaru jer rezervnih kablova više nema.

Železnice Srbije saopštavaju da je cena jednog kabla 18.600 dinara, te da je ukupna šteta pretrpljena krađom preko pola miliona dinara.

Pre samo četiri meseca ukradeno je 26 kablova, zbog čega su i tada bili blokirani putni prelazi. Tad Železnice Srbije su saopštile da je Aleksinačkoj policiji prijavljena krađa, kao i da je nabavljeno 20 komada priljučnih kablova u vrednosti od 372.000 dinara koji su odmah ugrađeni. Međutim, i ti kablovi su ukradeni.

Do osposobljavanja pružnih prelaza, mašinovođe će sprovoditi proceduru koja uključuje zaustavljanje pred prelazom, upozoravanje dugim zvučnim signalom na nailazak voza, a zatim prolazak prelaza najmanjom mogućom brzinom.

 


# Beograd Žitkovac saobraćaj Železnice Srbije Grejač pružni prelaz pruga
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima