Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zasedao krizni štab: Proglašena vanredna situacija

rss

05.01.2016. Fejsbuk stranica opštine

Na danas održanoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Aleksinac zbog snežnih nanosa, i to u Mozgovu, Bradarcu i Prekonozima.

Zasedao krizni štab: Proglašena vanredna situacija

I pored toga što prethodnih dana dežurne službe javnih komunalnih preduzeća rade neprekidno i sa maksimalnim kapacitetima, jučerašnje obilne snežne padavine napravile su dodatni problem, i ostavile stanovnike ova tri naselja odsečenim. Proglašenjem vanredne situacije na teritoriji ovih naselja biće omogućeno angažovanje dodatne mehanizacije na raščišćavanju puteva do ovih mesta.

„Zbog velike teritorije, u ovakvim situacijama imamo dodatni problem stići do svih udaljenih krajeva i svih stanovnika opštine Aleksinac. Zadovoljan sam angažovanjem javnih službi na raščišćavanju snežnih nanosa na putevima, zbog čega, iako otežano, saobraćaj funkcioniše u najvećem delu Opštine. Iako je put do Mozgova bio raščišćen, juče je zbog novih padavina i jakog vetra on ponovo neprohodan. Očekujemo da u najkraćem mogućem roku, po mogućstvu još danas, obezbedimo prilaz do Mozgova, Bradarca i Prekonoza“ - istakao je Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine Aleksinac.

Osim toga, na sednici je apelovano na sve stanovnike grada Aleksinca da bez preke potrebe ne sedaju u svoje automobile, kao i da ih po mogućstvu ostavljaju dalje od kolovoza, kako bi se izbegle opasne situacije i stvaranje saobraćajnih zagušenja.


# Čedomir Rakić opština saobraćaj automobil Mozgovo štab za vanredne situacije Prekonozi vanredna situacija sneg Bradarac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima