Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Voda se povlači iz poplavljenih kuća

rss

01.04.2015. RTS, Južna Srbija Info

Južna Morava koja je poplavila nekoliko desetina kuća u selima u okolini Aleksinca i Ražnja, kao i u Đunisu, povlači se u korito. Meštani saniraju posledice poplava, a aktivirana su tri klizišta.

Voda se povlači iz poplavljenih kuća

Nivo Južne morave kod Aleksinca opao je skoro metar i po za dva dana. Reka se vratila u korito, a po njivama se zadržala voda koju zemlja još uvek ne može da upije.

Meštani sela Vitkovac i Gornji Ljubeš saniraju posledice poplava koje su ovde potopile dvadesetak kuća.

Rečne obale su natopljene vodom, vrlo lako se obrušavaju, pa nadležni posipaju šljunak. Na taj način ojačavaju se obale Južne Morave i u selu Tešica, kod Gerijatrijskog centra.

U opštini Ražanj voda se povukla za oko pola metra. Voda se povukla sa puta do sela Braljina, Cerovo i Maletina, koja su juče bila odsečena od sveta.

Regionalni put Aleksinac - Kruševac i dalje je u prekidu, a na pojedinim delovima od jutros je došlo do odrona zemljišta.

Nivo Južne Morave kod Đunisa od juče je niži za 1,20 metra, ali je i dalje iznad granice vanredne odbrane od polava. Iz 25 poplavljenih domaćinstava voda se uglavnom povukla, a meštanima Đunisa dopremaju se hrana, lekovi, flaširana i voda u cisternama.

Zdravstvenu i epidemiološku situaciju na terenu prate ekipe Zavoda za javno zdravlje, Veterinarska i sve druge nadležne službe, koje neprekidno dežuraju.

U blagom opadanju je i nivo Zapadne Morave kod Kruševca i Velike Morave kod Varvarina.


# Aleksinac Južna Morava Tešica Vitkovac Gornji Ljubeš poplava Đunis Ražanj poplava 2015
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima