Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Koronavirus i u Gerontološkom centru u Aleksincu

rss

21.04.2020.

Spisak ustanova socijalne zaštite koje se nalaze na jugu Srbije, a u kojima su registrovani oboleli od virusa korona, povećan je prethodnih dana, pokazuju zvanični podaci Ministartsva za socijalna pitanja. Zaraženih ima i u Gerontološkom centru u Aleksincu.

Foto: arhiva

Pozitivnih na kovid-19 ima i u Gerontološkom centru „Jelenac“ u Aleksincu, a neki od njih već su prebačeni u privremenu Kovid bolnicu u Sokobanji, saznaju „Večernje novosti“. Međutim, zasad nema preciznijih informacija o tome koliko korisnika i zaposlenih je pozitivno na korona nvirus.

Direktor ove ustanove Dragan Jovanović kaže za Večernje novosti da nije ovlašćen da medijima daje odgovore na ova pitanja, a iz Kriznog štaba koji bi trebalo da ima uvid u situaciju, nismo uspeli da dobijem odgovore.

Prema našim saznanjima, u isturenom odeljenju doma „Jelenac“ u Tešici testirano je ukupno 200 ljudi, kako korisnika tako i zaposlenih, a rezultati testova se čekaju. Međutim, u centralnom objektu ove ustanove u Aleksincu korona je već potvrđena kod nekolicine radnika koji su u nedelju popodne i u ponedeljak ujutro prebačeni u Specijalnu bolnicu „Sokobanja“ gde je oformljena privremena Kovid bolnica.

Izvor: Južne vesti, Večernje novosti


# Jelenac gerontološki centar Dragan Jovanović koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima