Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sednica Štaba za vanredne situacije: zdravstvena situacija bolja

rss

16.08.2020.

U petak je održana 68. po redu sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, u sali Skupštine opštine Aleksinac.

Sednica Štaba za vanredne situacije: zdravstvena situacija bolja

Članovi Štaba su na osnovu podataka lekara konstatovali da je zdravstvena situacija na teritoriji opštine Aleksinac bolja u odnosu na prošlu nedelju, ali da vanredna situacija i dalje ostaje na snazi.

Usvojen je zahtev Ustanove za odmor i rekreaciju dece "Lipovac" za distribucijom određene količine zaštitnih maski i rukavica, radi zaštite i sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“.

Takođe, Crveni krst opštine Aleksinac, na osnovu instrukcija Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, izvršiće nabavku nedostajuće količine sredstava za prevenciju širenja „COVID-19" epidemije Predškolskoj ustanovi „Lane", osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Aleksinac. Finansijska sredstva za nabavku pomenutih sredstava biće obezbeđenja iz tekuće budžetske rezerve.

Sednicom je predsedavao Nenad Stanković, komandant Štaba. Pored članova štaba u užem sastavu, sednici su prisustvovali Boban Džunić, član Okružnog kriznog štaba i Dalibor Radičević, poslanik u narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izveštaj su primene mera zaštite podneli su: dr Sreten Vujošević, zamenik direktora Opšte bolnice Aleksinac, Aleksandra Stoilković, glavni koordinator Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, Vladan Milošević, komandir PS Aleksinac i Budimir Marković, direktor JKP „Komunalne usluge“.


# Budimir Marković Dalibor Radičević Crveni krst Nenad Stanković štab za vanredne situacije Sreten Vujošević Vladan Milošević koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima