Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Utvrđene cene programa vaspitanja u PU "Lane" za 2021. godinu

rss

29.12.2020. Opština Aleksinac

Danas je u sali Doma kulture održana sedma sednica Skupštine opštine Aleksinac. Na dnevnom redu našlo se 36 tačaka.

Foto: Opština Aleksinac

Usvojen je predlog odluke o socijalnoj zaštiti opštine Aleksinac, prema kojoj se uvode tri nove usluge: lični pratilac deteta, pravo na plaćanje internatskog smeštaja deci sa smetnjama u razvoju osnovnoškolskog uzrasta i pravo na regresiranu mesečnu kartu đaka putnika srednjoškolskog uzrasta i besplatnu kartu đaka putnika osnovnoškolskog uzrasta.

Usvojen je i Nacrt odluke o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU "Lane" za 2021. godinu. Prema odluci ekonomska cena programa obrazovnja i vaspitanja iznosi 30.923 dinara, odnosno 6.184 dinara (20%) predstavlja učešće korisnika usluga, dok se učešće lokalne samouprave utvrđuje u iznosu od 24.738 dinara (80%).

Odbornici usvojili su i predlog odluke o poveravanju obavljanja komunalnih delatnosti aleksinačkim javnim preduzećima.

Usvojen je i predlog odluke o izmeni odluke o pristupanju izradi lokalnog akcionog plana za mlade, plana razvoja i plana održive urbane mobilnosti opštine Aleksinac.

Zatim je data saglasnot na programe rada i finasijske planove javnih preduzeća i ustanova.

Odbornici Skupštine opštine na kraju sednice usvojili su predlog rešenja prema kome se za vršioca dužnosti JP za puteve i stambeno - komunalnu delatnost opštine Aleksinac, imenuje Novica Dragićević, diplomirani inženjer elektronike iz Aleksinca.


# Aleksinac skupština sednica Novica Dragićević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima