Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Usvojen budžet za 2015. godinu

rss

18.12.2014. Opština Aleksinac

Na danas održanoj 26. sednici Skupštine opštine Aleksinac usvojen je rebalans budžeta opštine Aleksinac za 2014. kao i novi budžet za narednu 2015. godinu.

Usvojen budžet za 2015. godinu
Predlogom Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Aleksinac za 2014. godinu izvršeno je usaglašavanje planiranih prihoda budžeta sa očekivanim ostvarenjem do kraja budžetske godine. U tom smislu, izvršeno je umanjenje tekućih prihoda budžeta za 10,72 miliona dinara, dok se sopstveni prihodi budžetskih korisnika uvećavaju za 523.679 dinara, na osnovu čega se ukupni prihodi budžeta za 2014. godinu utvrđuju u iznosu od 1.365.151.000 dinara, što predstavlja umanjenje za 10.196.000 u odnosu na važeću Odluku.

U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, budžet opštine Aleksinac za 2015. godinu urađen je kao programski budžet, što znači da su rashodi i izdaci sadržani u posebnom delu i raspoređeni po utvrđenim programima kojih ima 15, i koji se dalje raščlanjuju kroz programske aktivnosti i projekte. Predlogom ove Odluke tekući prihodi i primanja budžeta projektovani su u iznosu od 1.143.885.500 dinara, što predstavalja zadržani nivo projektovanih prihoda za 2014. godinu, odnosno neznatno uvećanje od 3.874.270 dinara.

U nastavku sednice najviše reči bilo je programima poslovanja i finansijskim planovima opštinskih javnih preduzeća za 2015. godinu.

Čak četiri tačke dnevnog reda odnosile su se na JNIRTVP „Reč radnika“. Pored programa poslovanja za narednu godinu, doneta su i rešenja o razrešenju starog i postavljenju novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća. Na mesto dosadašnje direktorke Aleksandre Simić imenovan je novi vršilac dužnosti direktora, Novica Dragićević, dipomirani inženjer eletronike iz Aleksinca. Na sednici je bilo reči i o predstojećoj privatizaciji ovog preduzeća. U skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju i medijima, kojim je propisano da svi izdavači koji se pretežnim delom finansiraju iz javnih prihoda moraju biti privatizovani, odlučeno je da se privatizacija ovog medija sprovede kroz model prodaje kapitala metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, s obzirom da na nedavno završenom javnom pozivu za prodaju ovog preduzeća nije dostavljeno ni jedno pismo o zainteresovanosti.


# budžet opština Reč radnika Novica Dragićević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima