Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ulica 7. jula poplavljena nakon asfaltiranja

rss

16.12.2017. Južne vesti

Dok u aleksinačkim preduzećima kažu da “nemaju informacije” o tome zbog čijeg propusta je najprometnija ulica u njihovoj opštini - Ulica 7. juli, nakon asfaltiranja i posle prve kiše poplavljena, u “Putevima Srbije” kažu da su dali nalog izvođaču “da uočene nedostatke ispravi”.

Nakon renoviranja, a posle prve kiše i snega, ulica poplavljena; foto: K. D.

Dok u aleksinačkim preduzećima kažu da “nemaju informacije” o tome zbog čijeg propusta je najprometnija ulica u njihovoj opštini - ulica 7. juli, nakon asfaltiranja i posle prve kiše poplavljena, u “Putevima Srbije” kažu da su dali nalog izvođaču da uočene nedostatke ispravi.

Redakciji Južnih vesti se nedavno javio Aleksinčanin koji tvrdi da je preduzeće koje je asfaltiralo ulicu 7. juli, polilo asfaltom sve šahte kroz koje je predviđeno da atmosferska voda ide u kanalizaciju.

"Dat nalog izvođaču da ispravi nedostatke"; foto: K. D.

Sad kada je pala prva kiša i sneg cela ulica je preplavljena vodom, što možete videti na fotografijama - napisao je građanin.

On kaže da je na ovaj problem ukazao nadležnima, jer su građani godinama čekali da se asfaltira ulica koja je bila puna rupa, ali da je to “očajno urađeno”. To je, kaže, ilustrovao i fotografijama koje im je poslao.

Novinari su pojašnjenje pokušali da dobiju od aleksinačkih javnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija” i “JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost”, ali su oni naveli da ne znaju šta se dešava u ulici koja je u njihovom gradu.

"Dat nalog izvođaču da ispravi nedostatke"; foto: K. D.Ja stvarno ne znam, mi tu nismo radili asfaltiranje, to je radila firma “PZP Niš”, mi smo radili vodu i kanalizaciju, ali nama niko ništa nije prijavio, uopšte nismo upućeni u to. Niko nam se nije žalio da se u toj ulici nešto desilo - naveli su u “Vodovodu”.

I u preduzeću koje je zaduženo za održavanje puteva kažu da oni nemaju informacije o tome i da su oni “samo radili ivičnjake u ovoj ulici”.

Nakon mejla koji su novinari Južnih vesti poslali “Putevima Srbije”, u kojima su ukazali na ovaj problem, upitali čiji je to propust i kada će biti rešen, u ovom preduzeću su kratko odgovorili:

Shodno Vašim pitanjima možemo Vas obavestiti da je dat nalog izvođaču radova da uočene nedostatke ispravi - kratko su odgovorili u “Putevima Srbije”.

Inače, pomenutu ulicu je asfaltirala firma “Trace PZP Niš”, a novinari su i od njih pokušali da dobiju informacije o tome šta se desilo tokom renoviranja, ali su oni naveli da nisu nadležni da to komentarišu.

J. Adamović, Južne vesti


# fotografija ulice asfalt Putevi Srbije JP Južne vesti 7. juli ulica
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima