Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Učešće aleksinčana na sajmu EU projekata

rss

27.05.2015. izvor: Opština Aleksinac

Na sajmu projekata finansiranih od strane Evropske unije pod nazivom “EU i Srbija na delu“, održanom u petak, 22. maja u Nišu, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac (KLER Aleksinac) i Društvo za razvoj kreativnosti iz Aleksinca predstavili su dva uspešna projekta koji se realizuju u opštini Aleksinac.

Učešće aleksinčana na sajmu EU projekata

Predstavnici medija i ambasador Evropske unije u Srbiji g. Majkl Devenport imali su prilike da se upoznaju saprojektom „Popis i registracija javne imovine u Aleksincu i Ražnju“, koji u okviru programa  „EU Exchange 4“ zajednički realizuju opštine Aleksinac i Ražanj.

Na štandu za programe iz oblasti socijalne politike svim zainteresovanim posetiocima i ambasadoru Devenportu prezentovani su rezultati i dostignuća projekta  „Otvorena kapija za novi početak“, koji u saradnji sa lokalnom samoupravom i Društvom za razvoj kreativnosti, realizuje Gerontološki centar „Jelenac“.

Donacija Evropske unije za realizaciju ova dva projekta iznosi oko 300.000 evra.

Majkl Devenport ovom prilikom je izjavio da Evropska unija predstavlja najvećeg donatora Srbije, i da će tako nastaviti i ubuduće, te da će za te namene do 2020. godine izdvojiti oko milijardu i po evra.

Sajam EU projekata u Nišu održan je u Galeriji „Srbija“, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Informacionog centra EU i organizacije „EU info kutak“ iz Niša.

 


# Niš Društvo za razvoj kreativnosti EU Jelenac gerontološki centar KLER projekti popis imovine Majkl Devenport EU info kutak org.
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima