Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Tešici i Kormanu zabranjena prodaja svinja na stočnim pijacama

rss

12.02.2021. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 19. sednica Štaba za vanredne situacije.

U Tešici i Kormanu zabranjena prodaja svinja na stočnim pijacama

Konstatovano je da se primećuje pad broja pozitivnih kao i broj prvih pregleda. Prema izveštajima Opšte bolnice i Doma zdravlja, u periodu od 5. februara do 12. februara testirano je 557 pacijenata od kojih je 76 pozitivno.

Povodom progašenja postojanja zarazne bolesti afričke kuge svinja u selima Mozgovo i Kraljevo usvojen je zaključak da je na stočnim pijacama u naseljenim mestima Tešica i Korman zabranjena prodaja svinja, pa je shodno tome zabranjen i pristup prodavaca sa svinjama prostoru pijace dokle god traju mere suzbijanja zaraze AKS. Kontrola propisanih mera vršiće se od strane Komunalne inspekcije Odeljenja za inspekcijske poslove opštinske uprave opštine Aleksinac.

Članovi Štaba dali su negativno mišljenje što se tiče održavanja i sprovođenja ovogodišnjeg vašara povodom osmomartovskog praznika u Aleksincu, u periodu od 4. do 8. marta 2021. godine. Tokom pomenutog praznika prodaja cveća može da se obavlja na Zelenoj pijaci s obzirom da pijaca raspolaže sa oko 70 slobodnih tezgi.


# sednica štab za vanredne situacije
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima