Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U planu nastavak rekonstrukcije ulice Tihomira Đorđevića

rss

18.05.2012. Izvor: Opština Aleksinac, Radio Aleksinac

Predsednik opštine Ivan Dimić potpisao je u Beogradu Ugovor o izvođenju radova sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja i preduzećem "Transkop" d.o.o. iz Paraćina.

U planu nastavak rekonstrukcije ulice Tihomira Đorđevića

Reč je o radovima druge faze rekonstrukcije centralnog dela ulice Tihomira Đorđevića u Aleksincu.

Prva faza ovog projekta, finansirana sredstvima iz budžeta opštine Aleksinac, obuhvata radove na modernizaciji puta (presvlačenje asfaltom), od raskrsnice ulice Tihomira Đorđevića sa starim auto-putem do Sportske hale, koji ovih dana ulaze u završnu fazu.

Druga faza rekonstrukcije obuhvata rekonstrukciju kolovoza, zamenu vodovodnih cevi, izgradnju atmosferske kanalizacije i trotoara, od Sportske hale do Osnovne škole "Ljupče Nikolić". Sredstva za realizaciju ovog projekta, u iznosu od 41.769.640,60 dinara, obezbeđena su iz Evropske investicione banke preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja (Sektor za NIP), a u okviru programa "Izgradnja opštinske i regionalne infrastrukture".

Iznos od 37.174.980,13 dinara biće obezbeđen iz budžeta Republike Srbije, dok će iz budžeta opštine Aleksinac biti izdvojeno 4.594.660,46 dinara.

Rok za izvođenje radova je 90 dana.


# predsednik opštine Ivan Dimić škole
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima