Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U planu nastavak rekonstrukcije ulice Tihomira Đorđevića

rss

18.05.2012. Izvor: Opština Aleksinac, Radio Aleksinac

Predsednik opštine Ivan Dimić potpisao je u Beogradu Ugovor o izvođenju radova sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja i preduzećem "Transkop" d.o.o. iz Paraćina.

U planu nastavak rekonstrukcije ulice Tihomira Đorđevića

Reč je o radovima druge faze rekonstrukcije centralnog dela ulice Tihomira Đorđevića u Aleksincu.

Prva faza ovog projekta, finansirana sredstvima iz budžeta opštine Aleksinac, obuhvata radove na modernizaciji puta (presvlačenje asfaltom), od raskrsnice ulice Tihomira Đorđevića sa starim auto-putem do Sportske hale, koji ovih dana ulaze u završnu fazu.

Druga faza rekonstrukcije obuhvata rekonstrukciju kolovoza, zamenu vodovodnih cevi, izgradnju atmosferske kanalizacije i trotoara, od Sportske hale do Osnovne škole "Ljupče Nikolić". Sredstva za realizaciju ovog projekta, u iznosu od 41.769.640,60 dinara, obezbeđena su iz Evropske investicione banke preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja (Sektor za NIP), a u okviru programa "Izgradnja opštinske i regionalne infrastrukture".

Iznos od 37.174.980,13 dinara biće obezbeđen iz budžeta Republike Srbije, dok će iz budžeta opštine Aleksinac biti izdvojeno 4.594.660,46 dinara.

Rok za izvođenje radova je 90 dana.

video...

Komentara: 0


# škole
@ 

[ Dodaj komentar ]