Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Aleksincu vakcinisano oko 6 odsto građana

rss

01.02.2021. Kurir

U Aleksincu je vakcinisano oko 6 odsto građana, a punkt za vakcinaciju je otvoren u Domu kulture u tom gradu i posle dana pauze, vakcinacija je krenula u 8 sati.

Foto: arhiva

Dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja u Aleksincu rekao je da je 2.413 osoba vakcinisane, bilo kineskom ili američkom vakcinom i da je odlično interesovanje građana.

Prema njegovim rečima, interesovanje je veliko i van prioritetnih grupa. Kaže da su kao dom zdravlja spremni i da tri puta više vakcinišu nego što treba da čine.

Prioritetne grupe su i zdravstveni randici, korisnici domova za stara lica, građani preko 75 godina, od 65 do 75 godina sa hroničnim bolestima, kao i novinari.

"Dobili smo spiskove i tako vakcinišemo. Trenutno imamo kinesku vakcinu, a očekujemo i određenu dozu ruske vakcine, vrlo brzo očekujemo da budu pozivni i ljudi van prioritetnih grupa", rekao je dr Živadinović.

U planu su još dva punkta za vakcinaciju, kada budu proširene grupe po prirtitetima, moći će da se aktiviraju punktovi, a ove nedelje završiće vakicnaciju na terenu kod nepokretnih lica.

Izvor


# Dom zdravlja Rodoljub Živadinović vakcine koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima