Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Svečano i neradno za Srpsku novu godinu

rss

13.01.2013. Opština, Radio Aleksinac

U nedelju, 13. januara 2013.godine, u 19 časova, svečano će biti otvoreno klizalište "Ledena čarolija". Iste večeri biće upriličen i doček Srpske nove godine.

U ponedeljak uglavnom neradno - saobraćaj po subotnjem redu vožnje.

Svečano i neradno za Srpsku novu godinu

Svečano otvaranje klizališta zakazano je za nedelju, 13. januar, u 19 časova, na Stadionu za male sportove "TAŠ", kada če biti upriličen i doček Pravoslavne Nove godine. Aktivnosti vezane za klizalište poverene su Opštinskoj organizaciji za sport "OTIS", dok je novogodišnji program poveren Centru za kulturu i umetnost i Gradskom pozorištu "Teatar 91".

Klizalište površine 15 x 25 metara za ljubitelje ovog rekreativnog sporta biće otvoreno u naredna dva meseca. Podsećamo da će klizanje na klizalištu "Ledena ćarolija" do 15. januara biti besplatno, a nakon toga cena sata na ledu iznosiće 100 dinara. Klizaljke se iznajmljuju po ceni od 50 dinara. Za one najmlađe obavezno je prisustvo roditelja, dok će odrasli klizati na sopstvenu odgovornost.

PROGRAM - Nedelja, 13.01.2013. god.
19.00 č - Dečja pozorišna predstava "Novogodišnji paketić" - Gradsko pozorište "Teatar 91"
19.45 č - Dolazak Deda Mraza
21.00 č - Novogodišnji koncert Ansambla "Stari hrast"
00.00 č - Vatromet

U ponedeljak 14. januara, u 10 časova i 30 minuta, ispred gradske fontane biće organizovano lomljenje novogodišnje česnice u kojoj će se nalaziti dukat sa likom Bogorodice.

Nakon liturgije u crkvi Svetog Nikole, novogodišnja česnica će biti preneta do centra grada, gde će je sveštenstvo hrama Svetog oca Nikolaja blagosiljati i prelomiti zajedno sa prisutnim građanstvom.


U ponedeljak uglavnom neradno - saobraćaj po subotnjem redu vožnje

U ponedeljak 14. januara, prvog dana Nove godine po julijanskom kalendaru, službenici Opštinske uprave, kao ni javna preduzeća i ustanove na teritoriji opštine Aleksinac neće raditi.

Sa aleksinačke autobuske stanice stiže obaveštenje da će u ponedeljak autobusi saobraćati po subotnjem redu vožnje.

Takođe, ni ostali državni organi neće raditi ovoga dana, osim onih javnih službi, ustanova i organizacija čija priroda posla zahteva minimum procesa rada kako bi bile zadovoljene osnovne potrebe građana.

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, javne službe i ustanove koje treba da obezbede neprekidno obavljanje delatnosti kako ne bi nastupile štetne posledice za građane i druge subjekte u obavezi su da samostalno procene u kom obimu i sa kojim brojem zaposlenih će raditi. One moraju zaposlenima koji budu radili 14. januara da obezbede isplatu uvećane zarade kao za rad na dan praznika koji je neradan dan.

Pošto preporuka nije obavezujuća, ostala privredna društva i drugi poslodavci samostalno odlučuju da li će na osnovu preporuke Vlade taj dan proglasiti neradnim i omogućiti zaposlenima odsustvo sa rada ili će njihovi zaposleni raditi kao i svakog radnog dana, a u tom slučaju nemaju pravo na isplatu uvećane zarade, navedeno je u saopštenju.


video...

Komentara: 0


# novogodišnja česnica saobraćaj javna preduzeća pozorište Teatar 91 Deda Mraz
@ 

[ Dodaj komentar ]