Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Supruga odvela sina, otac štrajkuje glađu ispred suda

rss

18.11.2014. Blic, Kurir, Aleksinac.Net

Aleksinčanin Dejan Labović (41) počeo je danas štrajk glađu ispred zgrade Osnovnog suda u Aleksincu jer uprkos pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj presudi ne može da ostvari starateljstvo nad osmogodišnjim sinom.

Vratite mi sina: Dejan Labović ispred zgrade suda

Labović kaže da je njegova bivša supruga po dobijanju presude ispisala dečaka iz škole i odselila se iz Aleksinca.

On kaže da 25 dana nema vesti o detetu i kaže da će gladovati dok se ne sprovede odluka suda i sin Zvezdan vrati njemu.

Iako je zakon na njegovoj strani, očajni otac već 24 dana ne uspeva da sazna gde mu se nalazi dete, koje je njegova nevenčana supruga odvela bez njegovog znanja iz škole.

- Na osnovu moje tužbe iz maja Osnovni sud u Aleksincu je sina dodelio meni, a tu odluku je potvrdio Apelacioni sud. Bez obzira na to, supruga je 26. oktobra došla u školu i odvela dečaka. Od tada pokušavam da saznam šta je s njim. Zato štrajkujem glađu. Samo mrtvog će me skloniti odavde ako mi ne vrate sina - priča Labović.

- Sudska odluka kojom mi je povereno dete je postala izvršna 10. oktobra, ali još nije sprovedena. U sudu mi je rečeno da moj predlog za izvršenje nije napisan kako treba te da nije navedena adresa moje supruge. Taj zahtev sam napisao kako sam znao jer advokati štrajkuju - kaže Dejan.

Mira Pavlović, portparol Osnovnog suda, potvrdila je da su primili Labovićev predlog za izvršenje:

- On nije podoban za izvršenje sudske odluke jer ne sadrži potrebne podatke, kao što je matični broj i adresa izvršnog dužnika. Predmet ćemo uzeti u rad čim nam budu dostavljeni svi podaci.


# sud štrajk škole Dejan Labović štrajk glađu Ćoške apelacioni sud
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima