Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skupštine opštine Aleksinac: otuđenje zemljišta investicija

rss

28.10.2020. Opština Aleksinac

Danas je održana peta sednica Skupštine opštine Aleksinac, sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik Skupštine, a na dnevnom redu našle su se dve tačke.

Skupštine opštine Aleksinac: otuđenje zemljišta investicija

Usvojen je predlog Odluke o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, bez obaveze plaćanja naknade sa izveštajem Komisije za statut i propise i sa izveštajem Komisije za privredu i finansije, u korist Privrednog društva "Magna Seating" d.o.o. Odžaci, radi izgradnje fabrike za izradu komponenti za sedišta za automobile. Ukupna utvrđena građevinska vrednost zemljišta iznosi 31.200.000. dinara, dok će projektovano uvećanje lokalnih javnih prihoda po osnovu realizacije investicije u periodu od 5 godina od početka realizacije projekta, iznositi 101.000.000. dinara.

Takođe, usvojen je predlog Odluke o utvrđivanju radnog vremena trgovinskih, zanatskih i ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Aleksinac sa izveštajem Komisije za statut i propise i sa izveštajem Komisije za privredu i finansije. Odluka se odnosi na radno vreme napred pomenutih subjekata u redovnim okolnostima. Ugostiteljski objekti mogu biti otvoreni od 07:00 do 00:00 časova, odnosno vikendom od 07:00 do 01:00 čas, dok objekti koji se nalaze u kolektivnoj stambenoj zgradi od 06:00 do 23:00 časova, odnosno u danima vikenda od 07:00 do 00:00 časova.

Mere koje donosi Republički krizni štab i Opštinski štab za vanredne situacije u vezi skraćivanja radnog vremena objekata obavezno će se sprovoditi, dok će nadzor nad sprovođenjem ovih odredaba vršiti Odeljenje za inspekcijske poslove – komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Aleksinac, što do sada nije bio slučaj, već je bilo u nadležnosti republičke inspekcije.


# skupština automobil Nenad Stanković štab za vanredne situacije Magna
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima