Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opšta bolnica od početka godine utrošila medicinska sredstva i lekove koliko bi u redovnim okolnostima utrošila za šest meseci

rss

30.03.2021. Opština Aleksinac

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 24. sednica Štaba za vanredne situacije.

Foto: Opština Aleksinac

Prema izveštaju, u periodu od 15. marta do 30. marta 2021. godine, u Domu zdravlja i Opštoj bolnici testirano je ukupno 2.406 pacijenata, od kojih je 876 pozitivno na prisustvo virusa "Covid 19".

Prema izveštaju dr Vujoševića, Opšta bolnica je od početka godine utrošila medicinska sredstva i lekove, koliko bi u redovnim okolnostima utrošila za šest meseci. Dogovoreno je da se za dodatna sredstva obrate Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i Ministarstvu zdravlja, a zatim i Opštinskom kriznom štabu.

JKP „Komunalne usluge“ vršeće dezinfekciju po planu i programu propisanih mera za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane virusom "Covid 19".

Direktorka PU "Lane" Violeta Popović izvestila je članove Štaba, da je po nalogu epidemiološke službe zatvorena grupa u Draževcu.

Članovi Štaba dostaviće Opštinskom veću opštine Aleksinac preporuku na razmatranje, prema kojoj se preduzetnicima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost i zakupci su javne površine opredeljene za postavaljene letnjih bašti, neće naplaćivati naknada za zauzeće u trajanju od tri meseca.


# Violeta Popović sednica štab za vanredne situacije Opšta bolnica
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima