Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Štrajk radnika "Alposa"

rss

01.09.2011.

Radnici fabrike "Alpos" iz Aleksinca, nekadašnjeg Fahopa, od danas su u štrajku, jer ne primaju plate, a proizvodnja stoji. Oni su, kako kažu, nezadovoljni načinom na koji novi vlasnik "Alpos" iz Slovenije, koji je fabriku kupio pre osam godina, vodi posao.

RTS: Štrajk radnika

Umesto za mašinama, svih 195 radnika fabrike "Alpos" iz Aleksinca je ispred fabrike gde štrajkuju, jer je račun firme već godinu i po dana u blokadi, pa bi uskoro mogli u stečaj.

Proizvodnja hladno oblikovanih cevi i profila je za dve godine prepolovljena, a vlasnik je bankama dužan više od 20 miliona evra.

Kao i za radnike, direktor nije bio dostupan ni za novinare. Radnici ga optužuju za kriminalno poslovanje i traže angažovanje policije.

Nezadovoljni radnici su protestovali ispred opštine, a predsednik Opštine Aleksinac Ivan Dimić im je obećao da će potražiti pomoć Vlade i dva resorna ministarstva.

Krajem prošlog veka ova firma je bila jedna od najuspešnijih na jugu Srbije. Predata je 2003. godine za samo dva miliona evra preduzeću "Metaleks" iz Beograda, a 19 dana kasnije osnivačka prava preneta su na slovenačku firmu "Alpos".



# predsednik opštine Ivan Dimić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima