Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rezervne vojne starešine iz Aleksinca na vežbi "Vatreni skok" na Pasuljanskim livadama

rss

23.05.2017.

Završnim bojevim gađanjem u okviru osmodnevne taktičke vežbe "Vatreni skok 2017" na poligonu „Pasuljanske livade", pripadnici Prvog topovsko-haubi kog diviziona i Mešovitog raketnog artiljerijskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade iz Niša okončali su višednevno pokretno logorovanje.

Rezervne vojne starešine iz Aleksinca na vežbi "Vatreni skok" na Pasuljanskim livadama

Vežbu su pratili komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, članovi tima za spoljnu evaluaciju iz Komande Kopnene vojske i rezervne vojne starešine opštinske organizacije Rezervnih vojnih starešina Aleksinac, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Pripreme za vežbu i bojeva gađanja pripadnici Mešovite artiljerijske brigade započeli su pre dva meseca. Najpre su u niškoj kasarni "Mija Stanimirović", a potom i u okolini Niša i Aleksinca, izveli više taktičkih uvežbavanja.

Period intenzivne obuke okočan je osmodnevnim pokretnim logorovanjem koje se odvijalo na potezu Rtanj – Intervidovski poligon "Pasuljanske livade". Rukovodilac vežbe bio je načelnik štaba Mešovite artiljerijske brigade pukovnik Dejan Novaković.

Po završetku artiljerijskih bojevih gađanja, komandant brigade pukovnik Zvonko Stojković je rekao da su u sklopu logorovanja postavili nekoliko ciljeva – da se njihove komande uvežbaju u rukovođenju i komandovanju jedinicama u toku izvođenja borbenih dejstava i da uvežbaju i provere osposobljenosti jedinica u izvođenju borbenih dejstava u složenim meteo, vremenskim i zemljišnim uslovima.

Na uspešno izvedenim gađanjima pripadnicima Brigade čestitao je general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, koji ih je obišao na položaju Velika Brezovica.

Južna Srbija Info, FoNet


# Aleksinac Niš Južna Srbija vojska Rezervne vojne starešine Rtanj Milosav Simović Ministarstvo odbrane Zvonko Stojković mešovita artiljerijska brigada Dejan Novaković Pasuljanske livade
@mo_i_vs @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima