Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prvi karavan inspekcije u Aleksincu

rss

29.03.2018. RTS

Prvi karavan inspekcija krenuo je danas iz Nišavskog okruga, najpre u Aleksinac - najveću opštinu sa 72 naselja i 50 hiljada stanovnika. Opštinsko rukovodstvo, zajedno sa direktorima javnih preduzeća, i načelnicom okruga, razgovaralo je o problemima u radu.

Foto: Info-G

Najveći problemi koji prate rad opštinske uprave i javnih preduzeća u Aleksincu su rad na crno, zabrana zapošljavanja što otežava rad nekih javnih preduzeća i kontrolisanje vode u seoskim vodovodima, zbog vlasničkog statusa.

"Treba lokalno JKP da preuzme brigu i staranje o vodovodima, ali kao vlasnici su naznačene grupe građana, a one ne žele da prepuste to", kaže Nenad Stanković, presdsednik Opštine Aleksinac.

Sa konkretnim problemima upoznati su inspektori 12 republičkih inspekcija.

"Pijace moraju da imaju rešenje iz APR-a da su registrovani privredni subjekti pre nego što sklope ugovore", objašnjava Dragica Stošić, načelnica tržišne inspekcije.

"Problemi koji su prisutni i u drugim opštinama prisutni su i ovde, a to su prigovori nezadovoljnih pacijenata , koji žele da ukažu na probleme u praksi" iskustvo je dr Gorana Stamenkovića, načelnika zdravstvene inspekcije.

Ovakvi susreti postaće praksa koja će se sprovoditi dva puta godišnje.

"Da se nedoumice razreše i da prema ministarstvima gde eventualno ima problema probamo da rešimo određene stvari i tako pomognemo lokalnoj samoupravi", kaže načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Karavan inspekcija nastavio je put Merošine, a u narednom periodu obići će sve opštine Nišavskog okruga i niške gradske opštine.

Jelena Marinović i Jovica Krstić, RTS

Komentara: 0


# Nenad Stanković inspekcija Dragana Sotirovski Nišavski okrug Goran Stamenković Dragica Stošić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima