Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Proglašena vanredna situacija u Aleksincu

rss

30.03.2015. Blic, Novosti, Tviter

Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac, na jučerašnjoj sednici proglasio je vanrednu odbranu od poplava na celoj teritoriji te opštine.

Foto Tviter

Prema rečima komandanta štaba i predsednika opštine Nenada Stankovića, poplavljena su dvorišta u deset kuća u Donjem Ljubešu i četiri u Vitkovcu kao i poljoprivreno zemljište uz reku na potezu od Grejača i Velikog Drenovca do Vitkovca.

- Nema potopljenih kuća, ali ima kuća u kojima su poplavljena dvorišta. To nije velika količina vode, ali pratimo dalji razvoj situacije - kaže Stanković.

Foto Saša Jonić

Kako je saopšteno posle obilaska terena, od izlivanja Južne Morave poplavljeno je više stotina hektara oranica, deset objekata u Gornjem Ljubešu i četiri u Vitkovcu.

Kod Vitkovca i Donjeg Ljubeša vodostaj Južne Morave je za pola metra viši nego u maju prošle godine.

Tviter

Zatvoreni su u regionalni putevi Aleksinac - Niš na deonici Tešica - Draževac i Aleksinački Rudnik - Kruševac u ataru Đunisa.

Samo u blizini Aleksinca kod naplatne rampe, voda je poplavila više desetina hektara plodnih oranica i stigla je do samog auto-puta Beograd - Niš.

Tviter

Na odbrani od polava angažovana su sva javna preduzeća sa mehanizacijom i ljudstvom.

Aktivirala su se i mnoga klizišta, a najgora situacija je u atarima sela Vukanja i Lipovac.

Trnjane, M. Dimitrijević

Komentara: 0


# Južna Morava Aleksinački Rudnik Beograd Tešica Draževac javna preduzeća Vukanja Vitkovac Donji Ljubeš poplava Nenad Stanković vanredna situacija
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima