Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predsednik opštine odgovorio saopštenjem povodom pitanja o dolasku izbeglica u Aleksinac

rss

11.02.2016.

Povodom pitanja koje smo pre neki dan uputili predsedniku opštine, a vezano za mogućnost smeštaja izbeglica na teritoriju opštine Aleksinac, oglasio se predsednik opštine, Nenad Stanković, saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Predsednik opštine odgovorio saopštenjem povodom pitanja o dolasku izbeglica u Aleksinac

Mnogi elektronski i štampani mediji ovih dana preneli su informaciju o formiranju prihvatnog centra za migrante u opštini Aleksinac. Tim povodom, Opština Aleksinac obaveštava građane da iz Komesarijata za izbeglice Republike Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje se resorno tom temom bavi, nije dobila nikakvo zvanično saopštenje ili obraćanje.

U skladu sa tim, Opština Aleksinac ne može uzimati u obzir za svoja službena postupanja pisanja štampe o pomenutoj temi.

U prilog tome, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, u sredu, 10.02.2016. g. jasno je izjavio da naša zemlja ima 6.000 mesta za prihvat migranata i da iz finansijskih i ostalih razloga ne razmišlja o povećanju tih kapaciteta, što su preneli i svi javni mediji.

O svim eventualnim promenama na aktuelnu temu, a po nalogu Vlade Srbije, javnost će blagovremeno i jasno o tome biti obaveštena.

PREDSEDNIK OPŠTINE ALEKSINAC
Nenad Stanković


# predsednik opštine opština Aleksandar Vulin Nenad Stanković izbeglice azilanti
@VulinAleksandar @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima