Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pre 15 godina NATO pobio 11 Aleksinčana

rss

05.04.2014. izvor: opština Aleksinac

Dan sećanja na nevine žrtve Aleksinca stradale u NATO agresiji – 5. april obeležen je danas kod spomen-obeležja žrtvama NATO agresije u ulici Dušana Trivunca.

15. godišnjica bombardovanja Aleksinca

Najpre je sveštenstvo crkve Svetog Nikole održalo pomen stradalima u ovom stravičnom događaju, da bi se zatim okupljenim građanima obratio predsednik opštine Aleksinac - Nenad Stanković. Nakon toga, usledila je ceremonija polaganja venaca.

Vence su položili: rodbina i prijatelji stradalih građana, delegacija opštine Aleksinac, delegacija Mešovite artiljerijske brigade, na čelu sa pukovnikom Zvonkom Stojkovićem, Unija boraca, Udruženje rezervnih vojnih starešina, Udruženje penzionera, opštinski odbori Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Demokratske stranke Srbije, i građani. Na kraju programa, izveden je poetsko-scenski prikaz u organizaciji Aleksinačke gimnazije, Književnog kluba „Velimir Rajić“ i Centra za kulturu.

Ove godine navršava se 15 godina od dana kada je na centar Aleksinca bačeno šest projektila velike razorne moći. Tom  prilikom, poginulo je 11, a ranjeno 50 ljudi, porušen i teško je oštećen veliki broj kuća, stanova, privrednih i poslovnih objekata, Dom zdravlja. Bio je to trinaesti dan od početka vojne intervencije protiv tadašnje SR Jugoslavije. Danas, posle 15 godina, život u Aleksincu se normalizuje, ali građani Aleksinca ne zaboravljaju.


# predsednik opštine Velimir Rajić Dom zdravlja Nenad Stanković Dušana Trivunca
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima