Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zašto treba izaći na protest 21. marta?

rss

20.03.2015. Info služba Dveri Aleksinac

Pozivamo sve koji su nezadovoljni ovom vlašću, bez obzira na partijsku pripadnost, a posebno opozicione patriotske političke stranke i udruženja, da nam se pridruže u subotu, 21. marta u 13 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Zašto treba izaći na protest 21. marta?

Danima, nedeljama i mesecima unazad veliki broj ljudi koje svakodnevno srećem širom Srbije, a posebno komentatori na društvenim mrežama, pitali su me istu stvar: kada će krenuti demonstracije protiv vlasti, kada će se sa opozicionih reči i saopštenja preći na dela protesta? Pokret Dveri odreagovao je na ove zahteve opozicione javnosti i zakazao prvi protest ispred Vlade Srbije za subotu, 21. mart. To je ono što je bilo do nas – da pokrenemo talas stvaranja nove opozicione energije i građane oslobodimo straha od ove vlasti.

Krajnje je vreme da započnemo sa protestima protiv Vučićeve vlasti, i narodu ponudimo alternativu – da niko više ne mora da bira između Tadića i Nikolića, Vučića i Pajtića, Čede Jovanovića i Dačića, Nenada Čanka i Velimira Ilića, već da postoji treći put, put istinske patriotske opozicije koja ne služi interesima Zapada u Srbiji. Posebno u svetlu onoga što Zapad priprema u Srbiji u trenutku kada Vučić postane dovoljno islužen, kao što je to postao Tadić. Tada će nam pod maskom opozicije ponovo prodavati nove zapadne sluge, i to moramo da sprečimo na vreme.

Vladu Srbije treba rušiti sa narodom, a ne sa stranim ambasadama. Zato Pokret Dveri za protest 21. marta traži podršku građana Srbije, a ne Pajtića i stranih centara moći. Nema razlike između SNS i DS. Jedina razlika među njima je u utrkivanju ko će bolje i više poslužiti stranim gazdama. Nećemo da budemo deo takve politike. Hoćemo da se Srbi i građani Srbije ponovo pitaju u sopstvenoj državi kako će živeti, a ne da o tome odlučuju EU, NATO i MMF. Ali za to se moramo izboriti sami. Prvi korak je 21. marta, na dan početka proleća i rađanja nove srpske opozicije.

 

 

Zašto treba izaći na protest 21. marta?

Zato što je Vučićeva vlast gora od Tadićeve. Ne samo da su nastavili Tadićevu politiku, već su otišli dalje u izdaji Kosova i Metohije.

Zato što svakoga sekunda zadužuju Srbiju za novih 192 evra.

Zato što su nastavili da hrle u EU po svaku nacionalnu i državnu cenu.

Zato što puze u NATO i za savetnika u Vladi Srbije uzimaju osvedočenog NATO zločinca Tonija Blera.

Zato što umesto Vlade Srbije o poskupljenju struje u Srbiji odlučuje MMF.

Zato što su ukinuli carine na uvoz strane robe i uništili domaću privredu i poljoprivredu.

Zato što su smanjili plate i penzije, umesto da je punjenje budžeta izvršeno naplatom nenaplaćenog poreza tajkunima, dodatnim oporezivanjem ekstraprofita stranih banaka koje imaju najveće kamatne stope u čitavoj Evropi ili otpuštanjem partijskih vojski iz javnih preduzeća.

Zato što je njihova borba protiv kriminala i korupcije jedna velika laž. I posle tri godine njihove vlasti nije završen niti jedan sudski proces i na višegodišnjoj robiji na osnovu pravosnažne presude ne nalazi se niti jedan kriminalac, tajkun ili političar koji je opljačkao Srbiju u poslednjih 25 godina.

Zato što je 2015. godina od strane Vlade Srbije oglašena kao godina totalne rasprodaje Srbije. Na prodaju su svi preostali domaći prirodni i privredni resursi. Posebno je alarmantna najava prodaje Telekoma, najvažnijeg srpskog državnog preduzeća na Balkanu.

Zato što su zatvorili sve medije za javnu raspravu i sučeljavanje vlasti i opozicije. Zato što Nikolić, Vučić i Dačić već pune tri godine nisu učestvovali niti u jednoj televizijskoj emisiji u kojoj bi sa druge strane bio neko ko drugačije misli od njih.

 

Zato su što su na svakom koraku nastavili partijsko zapošljavanje, lično i stranačko bogaćenje.

Zato što je dogorelo do nokata, jer su SNS i SPS prekršili sva svoja predizborna obećanja i vladaju strahom i medijskom torturom.

Zato što je Vučićeva Vlada vrhunac 5. oktobra i DOS-a koji razjeda i uništava domaći ekonomski interes i državu u celini.

Zato što ako protiv ove vlasti ne ustanemo mi, srpski rodoljubi, opet će nam otporaše pripremiti stranci i poslati ih u nove revolucije i prevare.

Zato pozivamo sve koji su nezadovoljni ovom vlašću, bez obzira na partijsku pripadnost, a posebno opozicione patriotske političke stranke i udruženja, da nam se pridruže u subotu, 21. marta u 13 časova ispred zgrade Vlade Srbije. Ovo nije samo protest Dveri, već svih srpskih rodoljuba, svih prevarenih i ojađenih, poniženih i uvređenih građana Srbije koji više ne žele da trpe Vučićevu samovolju, već su spremni da se suprotstave i javno iskažu svoj opozicioni stav.

Počelo je!

Vidimo se!


# Dveri Vlada Republike Srbije NATO MMF Svetska banka Glas naroda protest korupcija mito
@SPDveri @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima