Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

UBPOK zaplenio radio opremu pokreta “Dveri”

rss

01.11.2013. Novosti, Dveri Srpske, Magacin

Operativci policije, Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, u četvrtak oko 17.30 ušli su u prostorije Pokreta „Dveri“ i radio-stanice „Snaga naroda“, u Višegradskoj ulici.Tom prilikom pretresli su dva stana koja koriste članovi ove organizacije, posle čega su zaplenili opremu internet radio stanice, koja je radila svega 32 sata.

UBPOK zaplenio radio opremu pokreta “Dveri” – sve diraj samo Vučićev režim ne!

Pripadnici UPBOK-a plene opremu

Pripadnici UBPOK-a plene opremu

Policija u četvrtak veče u stanu u Višegradskoj ulici zaplenila opremu internet-radija „Snaga naroda“ koja je bliska pokretu „Dveri“.

Operativci policije, Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, u četvrtak oko 17.30 ušli su u prostorije Pokreta „Dveri“ i radio-stanice „Snaga naroda“, u Višegradskoj ulici.

Tom prilikom pretresli su dva stana koja koriste članovi ove organizacije, posle čega su zaplenili opremu internet radio stanice, koja je radila svega 32 sata.

Funkcioneri „Dveri“ oštro su osudili akciju policije i optužili vlast za gušenje slobode medija.

Da bi mogli po hitnom postupku da uđu u prostorije radio-stanice, policija je imala nalog za pretres zbog narkotika. Tek kada su ušli u stan, dobili su drugi nalog, po kome su prekinuli program, isključili struju i zaplenili nekoliko računara – priča Srđan Nogo, član starešinstva Pokreta „Dveri“.

Konferencija za štampu nakon upada policije i zaplene opreme

Boško Obradović, član Starešinstva Dveri, izjavio je da je vladajući režim ušao u totalitarnu fazu, da je neviđeni politički skandal zabrana jednog opozicionog internet radio programa u Srbiji (što nema uporište niti u jednom zakonu), a da seulaženje u prostorije Dveri može smatrati direktnom zabranom političkog delovanja. Pokret Dveri, međutim, ništa ne može uplašiti i nastavljamo borbu protiv izdajničkog režima kome očito nije prijalo sve što smo ovih dana pokrenuli sa stvaranjem opozicionog narodnog fronta protiv Vlade Srbije i šiptarskih izbora 3. novembra, izjavio je Obradović. Pritisak na jedinu istinsku opoziciju u Srbiji danas usledio je nakon izjave Boška Obradovića u Kosovskoj Mitrovici da će svim potpisnicima Briselskog sporazuma biti suđeno kad Dveri dođu na vlast.

Predstavnicima sedme sile obratio se i novinar Marko Janković, koji je u sredu i četvrtak vodio program. On kaže da se ni po jednom osnovu ne oseća krivim, jer prema njegovim rečima, za internet radio stanicu ne treba nikakva dozvola od RRA.

Izvor: Novosti, Dveri Srpske, Magacin


# Dveri Snaga naroda Radio S Boško Obradović Srđan Nogo
@SPDveri @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima