Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

TV ALT zatvoren za gostovanje opozicije već godinu dana

rss

17.11.2013. D. Ostojić

Po statutu TV ALT je još uvek javno glasilo, i po pravilu bi trebalo da predstavlja informativnu kuću za sve ljude koji žive i rade u Aleksincu, nevezano za političko ili versko opredeljenje.

TV ALT zatvoren za gostovanje opozicije već godinu dana

Na žalost, u praksi to izgleda mnogo drugačije. Godinama unazad pravo na medijski prostor u ALT-u imaju samo oni predstavnici čije se političke partije nalaze u opštinskom parlamentu.

Za sve ostale organizacije i pojedince u ALT-u nema mesta. Da zlo bude veće, od pre godinu dana, prostora za pojavljivanje na ALT-u nemaju ni predstavnici opozicionih stranaka koje imaju predstavnike u lokalnom parlamentu. Tačnije već više od godinu dana se nijedan opozicini predstavnik nije pojavio ni u jednoj emisiji na ALT televiziji.

Za sada nema odgovora ko je i zašto doneo odluku da se poštuje takav uređivački koncept, da ALT televizija bude isključivo informativno glasilo predstavnika lokalne vlasti.

 

Komentara: 19


# Alt TV
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Opozicija u SO 18.11.2013.
  Apsolutno netacno! Mica Veljkovic gostovao u petak pa ga jos reprizirali za vikend. Koliko znam on nije vlast nego opozicija, mada verovatno to ne znas. Treba malko da pratis dogadjaje ako vec hoces da budes objektivan. Ovo lako moze da se proveri, a uostalom, gledali smo ga bre dva puta!!!

 • (+0) (-0)

  Vojvoda 18.11.2013.
  Bravo za tekst!Nažalost ovo je tužna istina.Ova centralistička i kvinslinška vlast koju predvode odbegli "radikali"je sprena na sve osim istine.Medijsko crnilo tek dolazi,ovo je početak!

 • (+0) (-0)

  aleksinčanka 18.11.2013.
  Možda će neko od njih postaviti nezgodno pitanje ,možda će se neko osećati nelagodno...
  Ja postavljam pitanje , odgovora neće biti od odgovornih.Ali da vidim Vas...
  Da li ima sličnosti izmedju mosta na Adi i platoa ispred Doma kulture u Aleksincu?

 • (+0) (-0)

  Vojvoda 18.11.2013.
  Kvinsliški trio koji vodi ovu državu neda da se vidi prava istina nigde,sve zabranjuju!Tortura,represija,medijski mrak!Tražili ste gospoda,e pa sada gledajte Megatrend i Tomovaču....

 • (+0) (-0)

  Miki 19.11.2013.
  Ovo gore je pisala Vjerica Radeta garantovano.

 • (+0) (-0)

  Student 19.11.2013.
  Vojvodo, ne kaže se KVINSLING nego KVISLING. Ako ti manjka opšta kultura idi na google pa na vikipediju. Pod uslovm da znaš ga ga koristiš. Koj ti dade titulu!

 • (+0) (-0)

  Prcko 19.11.2013.
  "Ako uzmete pogrebnu opremu na groblju, gratis kopanje ". Moto naprednjaka i koje onda ocekujete.

 • (+0) (-0)

  Za studenta. 19.11.2013.
  Ne kaze se koj ti dade tu titulu vec ko ti dade tu titulu? Kako si dosao u situaciju da budes student a ne znas osnove pravopisa mogu samo da zamislim.

 • (+0) (-0)

  Miki 19.11.2013.
  Mica Veljkovic nije opozicija.

 • (+0) (-0)

  Prcko 19.11.2013.
  Nesam znao kako izgledaju mermerne ploce dok nisam video ispred doma kulture. Jos uvek nema tabke ko je izvodjac radova, cena kostanja i rok zavrsetka. O Kucuk Alija vrati se sto pre.

 • (+0) (-0)

  Student 19.11.2013.
  Ajde! Ne znam da se kaže: KO ti dade, pa sam napisao KO. Namerno sam se kolokvijalno izrazio - da li je moguće da si toliko glup. Pričaj mi o pravopisu, leba ti, bukvalisto.

 • (+0) (-0)

  Student 20.11.2013.
  Namerno sam reko KOJ a ne KO. Iz aviona se vidi! Koji si ti bukvalista - mene da učiš pravopisu?!

 • (+0) (-0)

  Naprednjak 20.11.2013.
  E NIJE ZATVOREN ZA OPOZICIJU! NOVINAR ALTA ZVAO KANDIDATI ZA PRETSEDNIKA DS ALEKSINAC DA GOSTUJU U TV DUEL AL ONI NISU TELI!

 • (+0) (-0)

  NOVA DIREKTORKA RTV ALT 07.12.2013.
  Kao prvo,Mica Veljkovic nije gostovao kao politicar nego kao direktor osnovne skole,a kao drugo,on i nije opozicija...Cak su i radikali bili bolji dok su drzali u saci RTV ALT.Ova postava sada na celu sa Saskom,koja nema veze sa zivotom a kamoli sa novinarstvom,sa Vesicem koji je promenio sve politicke stolice i jos gomilom ljudi koji primaju pare za dzabe dok je njih na hiljade na birou....ovo je strasno,da strasnije ne moze biti...casnije je biti i ostati radikal nego biti esenesovac.................

 • (+0) (-0)

  Nije tačno 08.12.2013.
  Ne lupaj glupsti: u pitanju je emisija gde je M. Veljković gostovao u svojstvu predsednika Inicijativnog odbora "Zajedno za Srbiju". Uostalom, proveri u Altu ili pitaj Doljevca,

 • (+0) (-0)

  Demokrata do koske 09.12.2013.
  Nova direktorko nemaš pojma. Doljevac je gostovao kao osnivač opštinskog odbora Petrovićeve stranke Zajedno za Srbiju, nije teško da se proveri. Mala smo sredina, znamo ko si, bolje se pokrij i ćuti. Ti si svojevremeno isplivala na površinu kad se voda mnogo zamutila a zna se šta tad isplivava. Trista stranke si bre promenila i ti ćeš nekom da držiš lekcije! Ptu! Nisi se na vrfeme prestrojila, pa ko ti kriv što nisi mislila mozgom (ceo grad zna čime ti misliš). A dok su radikali držali šapu na Alt nestranački urednik je bio Vesić. ZDozvolili mu da pušta sve stranke osim SNS. E čovek je davao prostor i naprednjacima, reko u emisiji uživo posle zabrane priloga sa skupštine aleksinačkog SNS da "Alt posle ovoga nije servis građana nego stranačka televizija!" Prvo je reko ono čuveno :"Kamera krupno!". E vidiš treba imati m**a za to! Ja to cenim, kao što cenim što je Vesić jedini novinar koji je govorio pred 5. oktobar protiv Miloševićevog režima i zapalio masu.

 • (+0) (-0)

  Demokrata do koske 09.12.2013.
  Nastavljam se... ja jesam Vesićev prijatelj. Posle tog "ispada" smeniše Vesića s obrazloženjem da mu isteko v. d. mandat. za novog v. d. urednika postaviše još iskusnijeg novinara Zorana Živkovića. I bio je skoro tri godine v. d. Živković nije pokušavao da menja sistem valjda zato što je čovek zbao da je to nemoguće. Znao je to i Vesić pa ipak je pokušavao da menja stvari: mislim da je i njemu dosadilo da se mačuje s vetrenjačama. Ali mačevao se i to zaslužuje poštovanje.

 • (+0) (-0)

  Dragan Vesić 09.12.2013.
  Za novu direktorku RTV ALT - Recnik Matice srpske, kao
  književne, prihvata obe reci, ali imaju dva znacenja:
  direktorica je upraviteljica, a direktorka je direktorova
  supruga. Što znaci da si ti supruga novog direktora! Dosta o
  gramatici - nova direktorko. Kažeš da sam promenio "sve politicke stolice". Menjao bih ja još, ali nema više stolica.
  Što se g Veljkovica tice, kod mene je gostovao kao predsednik
  Inicijativnog odbora nove stranke Zajedno za Srbiju.
  Direktorko (vokativ), rec je mocno oružje, "ona nas spaja sa
  zvezdama i s majmunima", a kad je o tebi, direktorko, rec -
  zvezde su daleko.

 • (+0) (-0)

  Realni gledalac 09.12.2013.
  Nikada opozicija neće biti zadovoljna minutažom na ALT-u. Svojevremeno se Mića Doljevac nije skidao sa ALT-a pa čitavu kampanju protiv Dimića oko one afere je vodio i niko ga nije zabranio niti cenzurisao. Ali je znao da posle ode na niške televizije i da pljuje ALT i da govori da u Aleksincu vlada medijski mrak. Posle se sa Dimićem uortačio i najurili Milovana i radikale. Toliko o moralnosti aleksinačkih političara. I bolje da nema političkih emisija kakvi se sve nepismeni tamo pojavljuju


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima