Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tužba protiv opštinske izborne komisije: Kandidat SNS-a overavač potpisa

rss

08.04.2016. Opozicionar

Protiv Opštinske izborne komisije u Aleksincu podignuta je tužba, jer je za overavača potpisa postavljena Jasmina Stošić, koja je ujedno i kandidat na izbornoj listi SNS.

Tužba protiv opštinske izborne komisije: Kandidat SNS-a overavač potpisa

Protiv Opštinske izborne komisije u Aleksincu podignuta je tužba zbog toga što je za overavača potpisa postavljena Jasmina Stošić koja je ujedno i kandidat na izbornoj listi „Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje“ čije je potpise overavala.

Znajući da se radi o sukobu interesa, Ivica Sekulić podneo je tužbu Upravnom sudu u Aleksincu. On smatra da je proglašenje izborne liste nezakonito, s obzirom na to da je u prikupljanju potpisa za ovu izbornu listu učestvovala Jasmina Stošić, sekretarica načelnika opštinske uprave Aleksinac i overavač potpisa u okviru prikupljanja potpisa za izbornu listu Koalicija Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje.

Jasmina Stošić nalazi se pod rednim brojem 39 na pomenutoj listi i samim njenim imenovanjem za overivača izborne liste prekršen je Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Stošić je potpise overavala u prostorijama stranke čiji je funkcioner, aktivista i odbornički kandidat. Na ovaj način, kako stoji u tužbi, javni interesi podređeni su privatnom interesu.


# SNS Aleksandar Vučić izbori OIK Jasmina Stošić Ivica Sekulić
@sns_aleksinac @avucic @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima