Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Svađa u aleksinačkoj skupštini

rss

04.04.2011. Izvor: RTS

Od 55 odbornika u Skupštini Aleksinca 33 mandata pripadaju vladajućoj većini koju predvodi DSS. I pored najava opozicije, do smene vlasti nije došlo, a obe strane se međusobno optužuju za trgovinu mandatima.

Iako je opozicija u Aleksincu koju prevodi Demokratska stranka najavljivala da će na današnjoj sednici smeniti aktuelnu većinu to se nije desilo.

Opozicija od danas ima dva odbornika više, tako da vlast koju predvodi DSS sada od 55 ima većinu od 33 odbornika. I jedni i drugi tvrde da se trguje mandatima.

Odbornik SRS Milovan Radovanović tvrdi da su se njihovi pojedini odbornici žalili da je bilo pritisaka i ucena, čak i pretnji fizičkom silom.

U vladajućoj koaliciji u Aleksincu kažu da je to još jedan pokušaj da se uvedu privremene mere i da su njihovi odbornici izloženi strahovitim pritiscima.

"Pritisci su nedopustivi", kaže predsednik opštine Aleksinac Ivan Dimić. "U kriznim situacijama neko to može da iskoristi za rešavanje svojih nagomilanih problema i ponekad je teško da čovek odoli."

"Mi u opoziciji ne raspolažemo budžetskim sredstvima niti kontrolišemo javna preduzeća", naglašava odbornik Demokratske stranke Milorad Veljković, "a u proteklih mesec i po dana bilo je svakakvih ucena."

Za sredu je zakazana vanredna sednica na kojoj će 21 odbornik opozicije zatražiti smenu predsednika skupštine.

Miroslav Stojanović, predsednik Skupštine Aleksinac, ne veruje da će biti smenjen. "To je još jedan pokušaj opstrukcije rada lokalnog parlamenta", tvrdi Stojanović.

Na današnjoj sednici odbornici su razmatrali rad javnih preduzeća, među kojima i preduzeća Komunalne usluge čija su dugovanja dostigla 10 miliona dinara.


Meštanima Katuna onemogućeno da se obrate Skupštini

Najveću pažnju izazvala je grupa građana Mesne zajednice Katun koji su hteli da se obrate Skupštini jer, kako tvrde, imaju problem sa izgradnjom vodovoda u svom selu. Iako, prema poslovniku, može da dâ reč građanima, Skupština nije dozvolila predstavnicima te mesne zajednice da iznesu svoj problem.

Pojedini meštani sela Katun nemaju vode od jula prošle godine, ali tvrde da nije problem u plaćanju ugovorenih obaveza, kao što su nam rekli u opštini, već da je reč o podeli na podobne i nepodobne. U finansiranju vodovoda opština učestvuje sa 55%, a građani 45%.

Ostalo je da se završi još 2 kilometra vodovodne mreže i rezervoar.



# predsednik opštine Ivan Dimić opština Katun Milovan Radovanović javna preduzeća Komunalne usluge JP
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima