Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šta građani najviše zameraju lokalnoj vlasti?

rss

02.11.2012. Jovana Savić

Uskoro će i sto dana od formiranja lokane koalicije u Aleksincu. Mnogi od onih koji su preuzeli lokalnu vlast shvataju da postoje ogromne poteškoće u funkcionisanju lokalne vlasti, jer su dugovanja javnih preduzeća ogromna, a novaca u budžetu nema.
S druge strane, građane to mnogo ne zanima, oni žele dobar i uspešan servis za rešavanje svojih problema.

Šta građani najviše zameraju lokalnoj vlasti?

Novinarka Aleksinac.net-a je porazgovarala sa aleksinčanima na temu, šta zamerate lokalnoj vlasti. Od mnogih odgovora tri su bila najčešća.

"Zameram lokalnoj vlasti što su za direktore postavili najneskolovanije i najnestručnije ljude. Recimo, jedan funkcioner je umetnički direktor iako ima srednju poljoprivrednu skolu, druga je po profesiji tekstilac, šnajderka, a obavlja funkciju urednika, treći je direktor sa školom koju je završio u 55. godini i to nekim nepriznatim privatnim fakultetom. I mnogo sličnih slučajeva."

Građani zameraju i sve češće slučajeve porodičnog zapošljavanja.

"U biblioteci zapošljena ćerka većnika, u ALT-u ćerka finansijera stranke, u Centru za socijalni rad predsednik partije iz lokalne koalicije. U opštini zapošljen bratanac potpredsednice partije itd, preko 20 takvih primera za samo 30 dana."

Treća, i mozda najčešća zamerka, jeste nenamensko trošenje para.

"Jedno javno preduzeće je platilo mašinu za čišćenje po ceni od 30.000 evra, iako slična mašina kosta od 10 do 15 hiljada evra. Grupa opštinskih direktora, svaki dan provodi sedeći u lokalnim baštama u radno vreme, trošeći ogromne količine novca za plaćanje računa."


# radno vreme Aleksinac.Net
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima