Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

SO Aleksinac - bez smene Vidanovića i Živkovića

rss

15.06.2011. Izvor: Aleksinačke novosti, SO Aleksinac

Dvadeset i deveta sednica SO Aleksinac, održana u ponedeljak 13. juna, prošla je bez većih tenzija, koje su bile prisutne na ranije održanim. Dnevni red je utvrđen izuzetno brzo, važne tačke za funkcionisanje opštine su usvojene, ali nije bilo većine za smenu opštinskih većnika Svetislava Vidanovića i Dragana Živkovića.

SO Aleksinac - bez smene Vidanovića i Živkovića

Na poslednjem, 29. skupštinskom zasedanju pred aleksinačkim odbornicima našlo se 20 tačaka dnevnog reda od kojih su sve usvojene, osim razrešenja i izbora dva člana Opštinskog veća, Svetislava Vidanovića i Dragana Živkovića, jer nije bilo potrebne većine za njihovu smenu.

Kao najvažnije tačke 29. Sednice SO Aleksinac, usvojene su odluka o završnom računu opštinskog budžeta za prošlu godinu sa izveštajem ovlašćenog revizora, kao i predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta.

U vezi sa rebalansom budžeta, usvojene su i izmene i dopune programa poslovanja Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine, ali i izveštaji o radu u protekloj godini opštinskih javnih preduzeća i ustanova, kao i opštinske uprave.

Odbornici aleksinačke Skupštine, na svojoj poslednjoj sednici, razmatrali su i usvojili predlog odluke o kriterijumima i merilima za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i jedan od najznačajnijih dokumenata – Prostorni plan opštine. U skladu sa ovom tačkom dnevnog reda, usvojen je i predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije naselja Lipovac.

Osim pomenutih tačaka dnevnog reda, na 29.skupštinskom zasedanju, usvojen je i predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine, kao i predlog odluke o pristupanju izradi operativnog plana za odbranu od poplava drugog reda.

Propao je pokušaj vladajuće većine da smeni dvojicu opštinskih većnika, Svetislava Vidanovića (SPS) i Dragana Živkovića (SRS), i na njihova mesta postavi druge predstavnike stranaka na vlasti, Dragana Jovanovića (SRS) i Danijelu Dimitrijević - Petković (SPS).

Od potrebne većine za smenu (28 odbornika) Vidanovića i Živkovića, glasalo je 26 odnosno 22 odbornika, te oni ostaju odbornici do daljeg. Ovo je već drugi neuspeli pokušaj SRS da smeni Živkovića, a smena Vidanovića je trebalo da usledi u sklopu promena u aleksinačkom SPS-u.



# Ana Jovanović SO Aleksinac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima