Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje za javnost SPS-a

rss

01.06.2011.

Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje SPS-a Aleksinca.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Saopštenje za javnost SPS-a

Privremeno rukovodstvo Socijalističke partije Srbije u Aleksincu u cilju da ideje, inicijative i kreativnost spoji sa efikasnom stranačkom organizacijom,  koja prati model savremene  levice - demokratsku, otvorenu i efikasnu partiju, 30. maja 2011. godine, po odluci GO SPS, započelo je proces izbornih partijskih aktivnosti.

Izbori u Opštinskoj organizaciji SPS u Aleksincu imaju zadatak konsolidovanja i novog pozicioniranja SPS, kako u organizacionom tako i u kadrovskom smislu, u skladu sa novim programom i redifinisanim načelima i metodama rada.

Kroz jasno profilisanu savremenu organizacionu strukturu, partiju ćemo učiniti sposobnom da čuje glas naroda i sprovede odluke i politiku SPS, a jasnom vizijom sredine, boljom od postojeće, vratiti poverenja i uticaj koje je SPS imao među građanima Aleksinca.

Usvojen je izborni program, izabrani koordinatori i aktivisti i donete odgovarajuće odluke.

Izbori u mesnim organizacijama biće sprovedeni do 10.jula. 2011. godine održavanjem Izborne konferencije, kada će biti izabran Opštinski odbor, rukovodstvo i predsednik.

Privremeno Opštinsko rukovodstvo SPS je već posetio Načelnik Nišavskog okruga dr Aleksandar Cvetković, dok je predizbornom skupu Aleksinačkih socijalista prisustvovao i sekretar SPS Nišavskog okruga dr Vladan Pešić. Obe posete bile su u pravcu pružanja sveobuhvatne podrške predstojećim značajnim aktivnostima Privremenog rukovodstva OO SPS Aleksinac.

Put kojim smo krenuli, spremnost i zalaganje za stvaranje uslova da delujemo u interesu svih građana, kao i prvi politički koraci Privremenog rukovodstva pobudili su veliku medijsku pažnju u našoj sredini.

Svesni  smo odgovornosti koju nosimo i uloge koju imamo u poremeđenim političkim prilika i teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se opština trenutno nalazi.

Svoje delovanje na političkoj sceni Aleksinca, Privremeno rukovodstvo, kao i Opštinska organizacija, zasnivaće na toleranciji i dijalogu sa svima koji se demokratskim sredstvima bore  za ostvarivanje podrške za akcije koje su saglasne našim ciljevima, orijentisane prvenstveno na stvaranje pravednijeg društva, čije su vrednosti sloboda, jednakost, pravda, solidarnost i tolerancija među ljudima.

      Spremni smo za demokratski dijalog i sve otvorene oblike saradnje sa svim partijama demokratske i progresivne orijentacije, koje su spremne i odgovorne da deluju u interesu građana.

U tom pravcu, već su započeti procesi otvorenih razgovora sa svim relevantnim političkim faktorima u sredini,  sa upoznavanjem istih sa promenama, sadašnjim i budućim, u radu i delovanju SPS Aleksinac, kao i sa osnovnom idejom i  ciljem traženja pravih rešenja za ozbiljne probleme koju opterećuju život građana Alesinca. U ovim dijalozima vidimo partnere u političkom delovanju, u odgovornom radu u telima i organima izvršne vlasti u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u interesu svih građana.

Odgovornim pristupom ovom osetljivom pitanju, nećemo dozvoliti produbljivanje krize i izazivanje haosa u sredini, već ćemo, u interesu sredine, pokušati da utičemo i doprinesemo kvalitetnijem funkcionisanju vlasti. Potpuno smo svesni činjenice da su građani Aleksinca željni odgovornih stranaka i političara, a da od njih prvenstveno očekuju i nova, odgovorna ponašanja. Socijalisti Aleksinca u potpunosti podržavaju takav vid društvene i političke odgovornosti koji , prevenstveno, postavljamo kao prioritetan profil ponašanja svim našim funkcionerima i članovima. Pri tom, naglašavamo, da to ne znači da ćemo učestvovati u vršenju vlasti, postojećoj ili novoj, po svaku cenu .

Zato, nastavljamo sa procesom okupljanja svih onih koji žive od svog rada i ovo je poziv svim građanima da nam se pridruže da se sa zajedničkom energijom suočimo sa izazovima koju su pred nama.

Svi su dobrodošli da viziji pravednijeg društva daju politički i lični doprinos.

Aleksinac, 01.06.2011
Predsednik Privremenog rukovodstva
Dragoslav Živadinović



# opština Dragoslav Živadinović saopštenje Aleksandar Cvetković Glas naroda
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima