Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje za javnost aleksinačkih socijalista

rss

07.12.2011. SPS

U vezi sa daljim organizacionim, kadrovskim i akcionim jačanjem operativnih sposovnosti OO SPS Aleksinac, u cilju da socijalisti Aleksinca spremno i mobilno dočekaju predstojeće izbore, 02.12.2011. godine održana je značajna sednica Opštinskog odbora SPS-a u Aleksincu, na kome je usvojen niz važnih odluka.

Saopštenje za javnost aleksinačkih socijalista

Pre svega, donet je Pravilnik o radu Opštinskog odbora, u skladu sa definisanom statutarnom ulogom najvišeg organa organizacije socijalista u opštini. Ovim pravilnikom utvrđuje se način rada i političkog delovanja kojim aleksinački socijalisti ostvaruju doslednost prepoznatljivom i prihvatljivom političkom cilju da bolje i pravednije društvo postane stvarnost, a ne puka politička zakletva.

U nameri inteziviranja programskog aktivnosti i angažovanja aleksinačkih socijalista, a radi daljeg utemeljenja i afirmativnog i uspešnog promovisanja vrednosti ideja SPS-a, i planskih zadataka odbora i smernica GO SPS-a, usvojen je spisak nosilaca kontinuiranih i planiranih predizbornih aktivnosti. Isto tako, defenisan je skup zadataka koordinatora i poverenika, koji treba da pripreme Opštinsku organizaciju SPS-a u Aleksincu da ostvari što bolje rezultate na predstojećim izborima, kako bi OO SPS u Aleksincu ostao nezaobilazan faktor u životu Aleksinčana i u lokalnoj vlasti, i bio sinonim koji donosi bolji život građanima.

U skladu sa sadašnjim rejtingom Opštinskog odbora SPS-a u Aleksincu, koji predstavlja političku partiju budućnosti u opštini i poželjnog partnera za saradnju sa većinom političkih stranaka, kao i sa ciljem da OO SPS-a realno postane stožer nove koalicije, ali i sa zadatkom da izborni rezultati potvrde da je Socijalistička partija Srbije i u Republici i na lokalnom nivou treća politička partija, formirana je komisija-tim za pregovore sa potencijalnim političkim partnerima.

Komisija ima zadatak da, ispred Opštinskog odbora, identifikuje potencijalne partnere i organizuje preliminarne kontakte i pregovore; utvrdi konačan predlog koaliciono-partnerskih odnosa pre, za vreme i za posle predstojećih Republičkih i lokalnih izbora. Uslov realizacije postavljenog zadatka je poštovanje stavova Glavnog odbora SPS-a, koji se odnose na sadašnje koalicione partnere, definisano strateško partnerstvo sa Demokratskom strankom, i mogućnost koncipiranja političkog partnerstva sa udruženjima građana, uz uvažavanje mogućih međupolitičkih korelacija na lokalnom nivou.

Opštinski odbor utvrdio je i načela za uspostavljanje partnersko-koalicionih odnosa.

Na sednici Opštinskog odbora izabran je Čedomir Rakić za Portparola odbora, koji je ispred socijalista Aleksinca zadužen za javne nastupe i odnose sa medijima.

Formiran je i određen broj radnih tela Opštinskog odbora u čiji sastav je uključen adekvatan broj socijalističke omladine.

Pri razmatranju izveštaja o radu predsednika i Opštinske organizacije SPS-a u Aleksincu, uz kostataciju da je preko 200 novih članova u redovima organizacije, ocenjeno je da tokom izraženiih, pojačanih aktivnosti, rad u ovom periodu potvrđuje da je u partijskim izborima dobijen novi kvalitet i da su stvoreni preduslovi da OO SPS-a u Aleksincu nastavi da deluje u interesu građana i ostvaruje postavljene ciljeve i zadatke.

Stavovi i delovanje članova, funkcionera i predstavnika Opštinske organizacije Socijalističke partije u Aleksincu, kroz odgovoran odnos prema poslu koji vrše, ulivaju poverenje i nadu da će SPS ispuniti svoju dužnost u svom delu vršenja vlasti, i potvrđuju sposobnost bavljenja politikom u interesu građana opštine Aleksinac.

Sa tog aspekta, i na osnovu svojih opredeljenja i rezultata, socijalisti Aleksinca, od građana očekuju, a radi poboljšanja kvaliteta njihovih života, veću podršku na sledećim izborima.

Na kraju, na sednici Opštinskog odbora doneta je i odluka o formiranju Kancelarije za pružanje besplatne pravne pomoći građanima na pitanjima invalidskog i penzionog osiguranja. Kancelarija će raditi svake subote od 10:00 do 12:00 časova u prostorijama SPS-a Aleksinac. Na pitanjima stručne pomoći i obrade dokumentacije za ostvarivanje prava na penziju radiće nekadašnji stručni saradnik Fonda PIO Aleksinac diplomirani pravnik Radmila Jovanović.


Komentara: 4


# Čedomir Rakić saopštenje
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Iva DS 08.12.2011.
  DS u Aleksincu je lud ako prihvati aleksinački SPS kao partnera, pogotovu ovu garnituru. Uz pomoć DS oni hoće da narod zaboravi šta su radili poslednjih godina dok su bili na vlasti, kao šalili smo se, sada hoćemo opet. Ovaj SPS a ne neki drugi je sto puta prevario DS i nije ispoštovao dogovor. Pogledajte ko ih vodi i kakav autoritet imaju. Sad se setili strateškog partnerstva a sve vreme virili iz du..ta DSS i radikalima.

 • (+0) (-0)

  Milovan 08.12.2011.
  Mico ni u ludillu s ovima u koaliciju, pobogu brate!!!

 • (+0) (-0)

  Milan 08.12.2011.
  Necete ni jedni ni drugi. Dal ste blesavi da ce neko da glasa za Doljevca.Pa u skolu, u kojoj je on direktor, roditelji nece ni da salju decu , a kamo li da ga glasaju.Smesni ste. Politicki realno, SNS dobija vlast uz mozda jednog koalicionog partnera, ako ne i sami.

 • (+0) (-0)

  georgije 08.12.2011.
  Kako svaka rupa nadje svoju zakrpu,ne sumnjam da ce ove zakrpe naci svoju rupu.Prepoznali se,pa se zavoleli.Samo,ima tu jedan problem.Ne pitaju se samo oni hoce li ljubav procvetati.Gradjani su ti koji se pitaju.Nesto mi se cini, da raskrpljeni,zakrpljeni,no pasaran.Nece proci!


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}