Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje OO SPS Aleksinac

rss

07.09.2011.

Funkcionisanje vladajuće koalicije, posle dužeg zastoja, je 30. sednicom skupštine opštine otvorilo prostor za deblokadu krize. Doneto je par kvalitetnih i značajnih odluka u tom pravcu: rebalans budžeta; izbrana su tri nova većnika, od kojih je jedan novi većnik SPS. To potvrđuje spremnost i SPS da traži i nalazi potrebna, bolja rešenja.

Saopštenje OO SPS Aleksinac

Međutim, ne jureći kritike tuđeg rada, moramo da podvučemo da odnosi među partnerima u vlasti uvek mogu biti bolji. Recimo, potrebna je veća koordinacija u vladajućoj koaliciji i poželjno je da se o pojedinim pitanjima prvo razgovara među strankama, pa tek onda da se lansiraju u javnosti.

Takođe, zbog važnosti usvajanja odluke o Izmenama i dopunama programa poslovanja Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinca na sednici Skupštine opštine održane 5.9.2011.godine, usvojena je važna odluka o dopuni programa rada Direkcije, da bi ovo preduzeće moglo da realizuje naknadno planirane aktivnosti do kraja godine.

U atmosferi izražene odgovornosti za rešavanje potreba i problema građana, osim predstavnika koalicije na vlasti i predstavnici Demokratske stranke podržali su dopunu programa. To je pravi odgovor načina zaštite opštih interesa, jer odgovornost politički relevantnih faktora, sa pozicija na kojima se trenutno nalaze, je da zajedno razmotre ključna otvorena pitanja i na njih daju najbolje i konkretne odgovore i rešenja.

To jeste prilično pouzdan lakmus spremnosti za uzajamni produktivni dijalog i nužno stabilizivovanje konfliktne situacije, koja nikome nije ništa dobro donela. To je dobar signal za predstojeća dešavanja na političkoj sceni Aleksinca, koji Opštinski odbor SPS podržava jer je i u suštinskoj saglasnosti sa stavom SPS da je zaštita interesa građana razlog delovanja svake stranke.

Opštinska organizacija socijalista Aleksinca u ovom periodu angažovana je na daljem iniciranju i sprovođenju reformskih aktivnosti na terenu, jačanju organizacionih i kadrovskih potencijala i edukaciji partijskih kadrova.

Takođe, socijalisti Aleksinca aktivno se bave koncipiranjem nacrta predizbornog programa: selekcijom ključnih tema-paketa primene politike koju će Opštinski odbor propagirati na budućim izborima.

Izvršena reforma partije treba da donese promenu političke prakse, uz prave i smele političke inicijative. Zato logika *svima su otvorena vrata*, odnosno, verbalni poziv građanima da se angažuju nije dovoljan, već je potrebno ljudima obezbediti njihovo aktivno, organizovano angažovanje i učešće u politici, pre svega, kroz novo veliko okupljanje i mobilizaciju.

U tom pravcu Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u Aleksincu sa nivoa odgovornosti za budućnost, ne samo socijalista u opštini Aleksinac, kao akter ili alternativa promena, sa novim i boljim odgovorima izražava rešenost da sa jasnom političkom vizijom i ambicijama, rešava probleme sredine.

To je nova pozicija SPS, prioritet i visoki cilj budućeg delovanja aleksinačkih socijalista, za koji očekujemo podršku građana, koji traže nove i odgovore i političku snagu koja će ih voditi.


Povodom najnovijih dešavanja na Kosovu vezanih za pregovore Beograda i Prištine, kao i zahtev Nemačke za ukidanje institucija na severu Kosova, stav Socijalističke partije Srbije je da je najbitnije da se sačuva mir i da Srbija pokaže da je za dijalog, zaštitu Srba i očuvanje nacionalnih interesa u pokrajini; da je bolje voditi dijalog, jer u odsustvu dijaloga kosovske vlasti pokušavaju da silom nateraju međunarodnu zajednicu da bude na njihovoj strani. Socijalisti se zalažu za normalizaciju stanja na severu Kosova, da je neprihvatljivo menjanje statusa administrativne linije, ali da treba naći granicu želje da se pomogne našem narodu na Kosovu, kao i pravila koja onemogućavaju da to neko zloupotrebi. Naravno i da je u interesu Srbije da bude primljena u EU, ali da to ne može da ugrozi njene državne i nacionalne interese.



# SPS Aleksinac
@socijalisti @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima