Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje OO SDS Aleksinac: Štetna agrarna politika

rss

02.02.2016. OO SDS Aleksinac

Novom uredbom Vlade Srbije o smanjenju subvencija po hektaru sa 12.000 din, na 4.000 din je direktni udar na razvoj poljoprivrede, što će doprineti smanjenju obima proizvodnje u tom sektoru.

Saopštenje OO SDS Aleksinac: Štetna agrarna politika

Ovakav odnos vlasti prema poljoprivredi je izuzetno štetan i ne domaćinski. OO SDS u Aleksincu se oštro protivi smanjenju subvencija u poljoprivredi.

Građani naše opštine pretežno žive od poljoprivrede, a smanjenjem subvencija će ubrzo doći do pada životnog standarda naših domaćina.

Moramo da napomenemo da su u vreme predsedničkog mandata lidera SDS Borisa Tadića, subvencije po hektaru iznosile 14.000 din, da je razvoj poljoprivrede sa podsticajima bio mnogo veći, što građani naše opštine danas primećuju.

Poljoprivreda kao jedna od privrednih grana mora da bude sagledana na jedan transparentan način što može da dovede do uvećanje stočnog fonda, prinosa po hektaru, novih radnih mesta, otvaranjem malih pogona u proizvodnji hrane. Uredbom Vlade Republike Srbije o smanjenju subvencija je primer u kom pravcu ide poljoprivreda u Srbiji.


# Boris Tadić SDS saopštenje subvencije
@socdemstranka @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima