Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raskol u aleksinačkom DS-u oko podrške Đilasu i Tadiću

rss

04.10.2012. Jovana Savić

Dragan Đilas je u okviru stranačke predizborne kampanje posetio Aleksinac i promovisao svoj stranački program na sastanku opštinskog odbora DS Aleksinac.

Raskol u aleksinačkom DS-u oko podrške Đilasu i Tadiću

Pre samog Đilasovog dolaska, OO DS Aleksinac je imao svoje redovno zasedanje sa ciljem da se izglasa podrška jednom od kandidata za predsednika stranke. Rasprava na odboru je bila žustra, jer su pojedini članovi odbora insistirali da se glasanje o podršci odloži sa ciljem da se prvo čuju programi svih kandidata. Druga grupa članova odbora je zelela da se po svaku cenu podrži Boris Tadić.

Na kraju žučne rasprave koja je bila u demokratskom tonu, predsednik OO DS Aleksinac je iskoristio svoje statutarno pravo, presekao raspravu svojim predlogom da se obavezno obavi glasanje za podršku predsedničkom kandidatu Draganu Đilasu. U okviru njegovog govora izneo je stav da je buducnost ovog odbora u rukama Dragana Đilasa, i da ukoliko na stranačkim izborima pobedi Boris Tadić, postoji ozbiljna mogucnost da odbor bude raspušten.

Pojedini članovi koji su bili za podršku Borisu Tadiću, su smatrali da predsednik odbora insistira da se podrzi Đilas, te su nakon svog negodovanja napustili sednicu. Na kraju je bilo glasanja u okviru koga je tesnom većinom doneta odluka da OO DS Aleksinac podrži Dragana Đilasa.

 

 

Komentara: 12


# DS Milan Veljković Boris Tadić
@demokrate @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Svasta nesto 04.10.2012.
  Zucna rasprava u demokratskom tonu. Oh Boze......Ne dirajte nam Micu. Mica je najbolji predsednik DSa za sve ostale politicke opcije.

 • (+0) (-0)

  PRAVA ISTINA 04.10.2012.
  Prvo, do nikakvog raskola u DS-u nije doslo zbog podrske jednom ili drugom kandidatu. Stanje posle glasanja je bilo 23 za Djilasa i 4 za Tadica. Jedan clan opstinskog odbora nije glasao. Je li to tesna vecina o kojoj pisete??? Drugo, uopste nije bilo reci na OO da ce ukoliko se podrzi Djilas odbor ,,preziveti,, a ukoliko se podrzi Tadic odbor biti raspusten. Sem jednog clana, niko nije napustio opstinski odbor kada se glasalo. To je jedina istina i svi clanovi odbora znaju ovu pricu. Cak su dvojica od cetiri clana koji su glasali za Tadica posle promovisanja programa samog Dragana Djilasa javno rekli da su promenili misljenje. Toliko o pravoj istini. Pozdrav

 • (+0) (-0)

  JESTE BILO SVADJE 04.10.2012.
  JESTE BILO SVADJE, CVETKOVIC JE PREDLAGAO DA SE NE GLASA, MALI KUZMAN JE BIO DA SE PODRZI TADIC A PECA I SIME SU SVE VREME BILI ZA DJILASA...NA KRAJU JE MICA NAREDIO DA MORA DA PODRZIMO DJILASA JER CE ODBOR BITI RASPUSTEN AKO TADIC POBEDI, PA TO SVI ZNAMO KOJI SMO BILI TAMO

 • (+0) (-0)

  Zamena 04.10.2012.
  Svadje jeste bilo. Ali nije bilo reci o raspustanju odbora i to je neistina. Zamenio si Kuzmana i Shimeta. Kuzman je glasao za Djilasa a Shime za Tadica.

 • (+0) (-0)

  Petra 04.10.2012.
  A gore doticna autorka teksta Jovana Savic je licno prisustvovala sednici pa je odlucila da na sebi svojstven nacin prezentuje desavanja sa iste ... razumecu ako se ovakve i slicne vesti pisu za rad posecenosti sajta u suprotnom nema smisla ...

 • (+0) (-0)

  Maksi ko 04.10.2012.
  E kad vam onaj Kuzman balavac vodi politiku.Pukla mu politika kao i firma njegovog oca...hahahah

 • (+0) (-0)

  TADIC 04.10.2012.
  U svakom slucaju Doljevac gubi, onaj koji zna nesto o politici to je Cvetkovic.

 • (+0) (-0)

  Okoreli grobar 05.10.2012.
  Sad da li zna nesto o politici to ne znam ali znam da je profesor Cvetkovic jako posten covek i to svi u kraju gde zivi mogu da potvrde.

 • (+0) (-0)

  Bojan 09.10.2012.
  Vec smo se podelili na dosledne i one koji to nisu a koji misle samo kako da se dodvore buducem pobedniku DS-a zarad licnih privilegija!!

 • (+0) (-0)

  sloba 09.10.2012.
  Taj balavi Kuzman je jedini imao mu*a da doceka Tadica. Mica ko pi*ka pobego jer je znao da ce biti haos na skupu

 • (+0) (-0)

  hu iz ovaj gaj? 10.10.2012.
  Ovaj Boris Beker vam opasno ispaonaslikCi :)))

 • (+0) (-0)

  ccccccc 10.10.2012.
  Ja se nebi bas smejao. Kako se stvari razvijaju, moguce je da ovaj Boris Beker sledece godine bude u vladi.


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}