Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PS nastavlja da slavi ime i državničko delo Slobodana Miloševića

rss

20.08.2015.

Slobodan Milošević u tradiciji Srpskog junaštva i herojske borbe je ličnost o kojoj istorija govori i tek će govoriti

PS nastavlja da slavi ime i državničko delo Slobodana Miloševića

Slobodan Milošević, birani predsednik Republike Srbije (8.5.1989.-23.7.1997.) i Savezne Republike Jugoslavije (23.7.1997-5.10.2000.), rođen je u Požarevcu 20.8.1941.

Bio je jedan od osnivača SPS-a i prvi predsednik od 1990. do smrti 2006. godine. SPS je u njegovo vreme bio opštenarodna i državotvorna partija, koja nikad nije svoj stranački interes stavljala ispred opšteg i koja je svu svoju energiju usmerila u očuvanje nezavisnosti zemlje i socijalne pravde u najtežim međunarodnim okolnostima.

Srbija je tada izvojevala Dejtonski sporazum, Rezoluciju 1244, Republiku Srpsku i KiM u okviru Srbije. Naziv SPS ne odgovara sadašnjem rukovodstvu koje ne brine o Programu i osnovnim programskim načelima stranke, koje je pisao akademik Mihailo Marković, već brine o sebi i malom broju ljudi koji "navodno" čine rukovodstvo partije, čiji je osnovni motiv učešće u vlasti sa svim i svakim, samo da se dođe do cilja i lične koristi.

Sa prve strane "Politike" Ivica Dačić ovih dana poručuje "neka ide s Miloševićem ko hoće", valjda će nakon ove konstatacije da se probude osnivači SPS-a i da ovakvom predsedniku kažu dosta je bilo. Jer ko zaboravlja prošlost i budućnost mu može biti krajnje neizvesna i problematična.

Slobodan Milošević u tradiciji Srpskog junaštva i herojske borbe je ličnost o kojoj istorija govori i tek će govoriti, a u borbi za odbranu naroda i naše Srbije položio je svoj život u Haškom kazamatu. Izvorni socijalisti, članovi PS, pristalice Slobodana Miloševića i brojni građani Srbije, Crne Gore i Republike Srpske na dan rođendana položiće cveće i vence na njegov grob u Požarevcu.

Dok je bio na čelu SRJ Savezna Vlada je 28.8.2000. potpisala Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, koji je i do danas ostao najperspektivnija osnova za razvoj Srbije. Odbrana Republike Srpske i KiM u sastavu Srbije od strane Rusije, dokaz je da dostignuća slobodne Srbije Slobodana Miloševića žive i danas.

Treba nam nezavisna, razvijena, ujedinjena, pravoslavna i pravedna, socijalistička Srbija, zbog čega pozivamo sve koji "idu s Miloševićem" da je zajedno obnovimo, uz poruku koju nam je ostavio za ovo vreme: Sada je SLOBODA jedini zadatak!

DO POBEDE!
U Aleksincu, za OO PS Aleksinac 17. 8. 2015. predsednik Slaviša Jovanović

 


# SPS Pokret Socijalista Ivica Dačić Slobodan Milošević Mihailo Marković Dosta je bilo
@socijalisti @poksocijalista @DostaJeBilo @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima