Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poslanici glasaju bez mozga

rss

04.01.2011. Blic

Usvojivši dva međusobno potiruća amandmana na izmene Zakona o PDV-u, poslanici Skupštine Srbije pokazali su se ne samo kao puka glasačka mašina, nego kao potpuno nefunkcionalan državni aparat. Kao vrhunac bruke, vladajuće stranke su, kako „Blic“ saznaje, usvojile ova dva amandmana uprkos upozorenjima od stručnih službi da je to što čine potpuno besmisleno jer time neće ništa izmeniti.

Poslanici glasaju bez mozga
U vladajućoj koaliciji odgovornost svaljuju na šefove poslaničkih grupa

Predsednik Boris Tadić je odbio da potpiše zakon i vratio ga na ponovno razmatranje kako bi se amandmani uskladili s budžetom za sledeću godinu.

Do tada će, kažu, važiti stari zakon o PDV-u. Interesantno je da nijedan poslanik sa kojim je „Blic“ kontaktirao nije znao da odgovori kako je do nje došlo, sem da je greška tehničke prirode.

Uprkos tome što je jasno da je do ove sramotne greške moglo da dođe samo zbog njihove nezainteresovanosti, bahatosti i ustaljenog običaja da zakone usvajaju u poslednji čas.

Trivan: Reč je o tehničkoj grešci poslanika koji su želeli da unaprede budžet i prateće zakone

Poznato je, naime, da je predlog izmena Zakona o porezu na dodatu vrednost kojim je prvobitno trebalo da se PDV poveća sa osam na 18 odsto na računare, hotelske usluge i južno voće najpre loše skrojen u Ministarstvu finansija. Iz toga se nameće da su poslanici, želeći da poprave zakon, mehanički glasali bi PDV smanjili na osam odsto, ne razmišljajući što su dva puta podržali isti amandman.

Konačno, zakonski predlog je u neizmenjenoj verziji odbio da potpiše predsednik Tadić jer je uočio da se poreska stopa od 18 odsto ne uklapa u isplanirani budžet.

Međutim, činjenica da ovo nije prvi put da su parlament, ali i Ministarstvo finansija, nepotrebno potrošili i vreme i novac poreskih obveznika, nikog od njih nije posebno uznemirila. Požurili su da završe sa sednicom i pobegli na novogodišnje praznike.

Komentara: 4


# budžet skupština Boris Tadić
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Zoran 05.01.2011.
  Beskičmenjaci u Skupštini sprovode okupacioni program uništenja Srba. Sredstva ne biraju, pa ni PDV nije bitan...

 • (+0) (-0)

  milan 05.01.2011.
  to su ti najveci lopovi u zemlji i najveca mafija svako od njih ima preko milion evra unistili su zemlju i doveli je do dna,milosevic je krao ali se imalo vise nego sada,ovi kradu a ne daju firme su unistili,vojsku i na kraj ce pobeci iz zemlje sa punim racunima u bankama

 • (+0) (-0)

  dragan 05.01.2011.
  zemlja je upropascena i svako se pita dokle ce ova mafija biti na vlast,nijedna fabrika ne radi a njih bas briga,kakav saric i ostali vlast je najveca mafija

 • (+0) (-0)

  Aca 20.09.2012.
  Poslanici bez mozga


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}