Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pokret socijalista

rss

16.04.2012.

U Aleksincu, u ulici Dušana Trivunca br. 40 otvorena je kancelarija Opštinskog odbora Pokreta socijalista – Aleksandar Vulin.
Zainteresovani građani mogu posetiti prostorije svakog radnog dana od 10 do 14č i od 17 do 20č, a subotom od 10 do 14č .

Pokret socijalista
Pokret socijalista podseća javnost da je u proteklih 12 godina uništeno 30-tak društvenih preduzeća sa 7.500 zapošljenih radnika, zato je, danas, naša opština u prvih 4 sa najvećom stopom nezaposlenosti u zemlji .

Besomučnom pljačkom,nezakonitim privatizacijama i organizovanim stečajevima, privreda naše opštine je uništena. Zalažemo se za preispitivanje svih privatizacija i stečajeva .

Na primer, od nekada najvećeg organizatora poljoprivredne proizvodnje u Nišavskom okrugu, koji je zapošljavao više od hiljadu radnika, PIK je ostao bez i jednog radnika ali je zato dobio prepoznatljivog stečajnog upravnika koji je, 5. oktobra, bio glavni oganizator promena u našoj Opštini .

Zbog rasprodaje imovine koju su sticale generacije pre nas, svima je loše, a samo njemu je, izuzetno, dobro .

Pokret socijalista, posebno, ukazuje na činjenicu, da i pored toga, što je privreda na ovaj način uništena i dalje se uništavaju preostale mašine, a hale i objekti se ruše.

Primer vandalizma su OTPAD DELIGRAD, KLANICA, JELKA RADULOVIĆ, IGM MORAVA i drugi. Zato postavljamo pitanje, ima li u ovoj zemlji zakona i državnih organa i ko je odgovoran za sve ovo?

Dalji razvoj naše opštine vidimo u podsticanju razvoja poljoprivrede kroz :

- Ugovaranje poljoprivredne proizvodnje i obezbeđivanje sigurnog otkupa viška poljoprivrednih i stočaraskih proizvoda ,po garantovanim cenama i utvrđenim rokovima plaćanja .

- Formiranje zemljoradničkih zadruga i razvoj zadrugarstva

- Izgradnju sistema za navodnjavanje na 5.600 hektara iz Bovanskog jezera

- Osavremenjavanje mikro progrma za proizvodnju zdrave hrane uz dovođenje investitora za izradu novih preradnih kapaciteta i pogona za proizvodnju i preradu voća,povrća,mesa i mleka

- Razvijanje seoskog agro turizma,uz istovremenu zaštitu i očuvanje životne sredine

- Eksploatacija prirodnog bogatstva Opštine uz strogu primenu standarda životne sredine


Opštinski odbor Pokreta socijalista Aleksinac

061/ 3092664 Slaviša Jovanović – Saša
063/ 85660-43


Komentara: 3


# opština Pokret Socijalista
@poksocijalista @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Goran 16.04.2012.
  Svaka čast,Sale.Komentar oko stečajnog upravnika ti je pravi.Pa,taj rasturi aleksinačku privredu i niko mu ništa ne može.Gleda samo sebe,pljačka sve redom,pun je para,a radnici nemaju za hleba

 • (+0) (-0)

  Mica Jocic 16.04.2012.
  Sale ti si kralj, ti si buducnost ovog grada. Od mene imas samo jednu zamerku

  ZASTO SI ODUSTAO OD IZGRADNJE SPOMENIKA SLOBODANU MILOSEVICU?

 • (+0) (-0)

  Sandra Markovic 18.04.2012.
  Sasa Jovanovic, je covek koji je podigao spomenik Slobodanu Milosevicu. Zasluzuje glas svih levicara. Zato treba svi da glasamo za Sasu, jedini covek koji se nije odrekao Slobodana Milosevica.


[ Dodaj komentar ]