Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pokret socijalista

rss

16.04.2012.

U Aleksincu, u ulici Dušana Trivunca br. 40 otvorena je kancelarija Opštinskog odbora Pokreta socijalista – Aleksandar Vulin.
Zainteresovani građani mogu posetiti prostorije svakog radnog dana od 10 do 14č i od 17 do 20č, a subotom od 10 do 14č .

Pokret socijalista
Pokret socijalista podseća javnost da je u proteklih 12 godina uništeno 30-tak društvenih preduzeća sa 7.500 zapošljenih radnika, zato je, danas, naša opština u prvih 4 sa najvećom stopom nezaposlenosti u zemlji .

Besomučnom pljačkom,nezakonitim privatizacijama i organizovanim stečajevima, privreda naše opštine je uništena. Zalažemo se za preispitivanje svih privatizacija i stečajeva .

Na primer, od nekada najvećeg organizatora poljoprivredne proizvodnje u Nišavskom okrugu, koji je zapošljavao više od hiljadu radnika, PIK je ostao bez i jednog radnika ali je zato dobio prepoznatljivog stečajnog upravnika koji je, 5. oktobra, bio glavni oganizator promena u našoj Opštini .

Zbog rasprodaje imovine koju su sticale generacije pre nas, svima je loše, a samo njemu je, izuzetno, dobro .

Pokret socijalista, posebno, ukazuje na činjenicu, da i pored toga, što je privreda na ovaj način uništena i dalje se uništavaju preostale mašine, a hale i objekti se ruše.

Primer vandalizma su OTPAD DELIGRAD, KLANICA, JELKA RADULOVIĆ, IGM MORAVA i drugi. Zato postavljamo pitanje, ima li u ovoj zemlji zakona i državnih organa i ko je odgovoran za sve ovo?

Dalji razvoj naše opštine vidimo u podsticanju razvoja poljoprivrede kroz :

- Ugovaranje poljoprivredne proizvodnje i obezbeđivanje sigurnog otkupa viška poljoprivrednih i stočaraskih proizvoda ,po garantovanim cenama i utvrđenim rokovima plaćanja .

- Formiranje zemljoradničkih zadruga i razvoj zadrugarstva

- Izgradnju sistema za navodnjavanje na 5.600 hektara iz Bovanskog jezera

- Osavremenjavanje mikro progrma za proizvodnju zdrave hrane uz dovođenje investitora za izradu novih preradnih kapaciteta i pogona za proizvodnju i preradu voća,povrća,mesa i mleka

- Razvijanje seoskog agro turizma,uz istovremenu zaštitu i očuvanje životne sredine

- Eksploatacija prirodnog bogatstva Opštine uz strogu primenu standarda životne sredine


Opštinski odbor Pokreta socijalista Aleksinac

061/ 3092664 Slaviša Jovanović – Saša
063/ 85660-43



# opština nezaposlenost Pokret Socijalista Aleksandar Vulin Deligrad Dušana Trivunca
@poksocijalista @VulinAleksandar @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima