Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Podneto 12, potvrđene 3 izborne liste

rss

06.04.2012. Izvor: Večernje novosti, Aleksinačke novosti

Opštinska izborna komisija u Aleksincu, proglasila je tri izborne liste, a od raspisivanja izbora dokumentaciju je podnelo 12 stranaka i koalicija. DS prva.

Traži se podudarnost sa republičkim listićem.

Podneto 12, potvrđene 3 izborne liste

Opštinska izborna komisija u Aleksincu, proglasila je tri izborne liste, a od raspisivanja izbora dokumentaciju je podnelo 12 stranaka i koalicija.

Pod rednim brojem jedan je lista “Izbor za bolji Aleksinac - Boris Tadić”, a njen nosilac je Milan Veljković čelni čovek OO DS. Druga je lista “SRS - dr Aleksandar Martinović” koju predvodi višegodišnji narodni poslanik Milovan Radovanović. Na trećem mestu je “Grujica Veljković - URS”.

Od tri potvrđene liste, samo SRS neće imati kandidate na svim biračkim mestima, odnosno, konkurisali su sa 48 od ukupno 55 odbornika SO.

- Razlog što nema više podnetih lista je taktiziranje stranaka, kako bi se domogle istog broja kao na republičkoj listi - kaže Iva Stanković, predsednik opštinske izborne komisije.

Po rečima predsednika odbora SNS, Nenada Stankovića, do petka će biti predata i lista “Pokrenimo Aleksinac - Tomislav Nikolić (SNS, Pokret Snaga Srbije, Pokret socijalista).

Oni se nadaju broju pet, a DSS, najverovatnije čeka da bude šesta.

Aleksinački pokret za promene, koji je pri kraju prikupljanja potpisa, takođe je najavio samostalnu kandidaturu kao grupa građana, a kako najavljuju džentlmenski će ustupiti ostalim strankama da izaberu mesto na lokalnoj listi koje će se poklopiti sa njihovim listama na republičkom nivou.

VETERANI

Kako novosti saznaju, za sredu je zakazano potpisivanje koalicionog sporazuma, a već narednog dana očekuje se i predaja liste “SPS-PUPS-JS-Pokret veterana”, koju će predvoditi predsednik OO SPS Dragoslav Živadinović.


# SNS SPS SRS DS Dragoslav Živadinović Pokret Socijalista Milan Veljković izbori DSS Boris Tadić Pokret Veterana Aleksinački pokret za promene URS Iva Stanković APP PUPS Milovan Radovanović Grujica Veljković Tomislav Nikolić
@sns_aleksinac @socijalisti @SRS_info @demokrate @poksocijalista @dsscentar @regionisrbije @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima