Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Podnete prekršajne prijave zbog nereda na sednici SO Aleksinac

rss

21.01.2011. Izvor: Opština Aleksinac

Portparol Policijske uprave u Nišu, Lidija Pavlović, izjavila je juče da su podnete prekršajne prijave protiv odbornika opozicionih stranaka koji su na 25. sednici Skupštine opštine Aleksinac remetili javni red i mir.

Podnete prekršajne prijave zbog nereda na sednici SO Aleksinac

Takođe je utvrđeno da je Milan Veljković, predsednik odborničke grupe DS, pocepao spisak isključenih odbornika, a odbornik DS, Tomislav Stevanović, fizički nasrnuo na radnika obezbeđenja.

Pregledavanjem snimljenog materijala, demantovani su navodi pojedinih odbornika da je skupštinsko obezbeđenje sprečavalo ulaz u salu, kao i to da su ih radnici skupštinskog obezbeđenja pretresali i legitimisali.

Na snimku RTV Alt jasno se vidi kada odbornik DS, Dušan Ostojić, ulazi u skupštinsku salu, a da ga pri tome niko nije zaustavljao, niti pretresao, kako je naveo u pojedinim medijima.

Inače, pojedini odbornici opozicije su velikom broju medija u Srbiji dostavili dezinformaciju o primenjivanju sile od strane skupštinskog obezbeđenja. Ove njihove navode jasno demantuju i snimci pomenute lokalne televizije.

Prema rečima predsednika SO Aleksinac, Miroslava Stojkovića, 25. sednica SO je vođena prema Statutu i Poslovniku i završena je u regularnim uslovima. Nakon uzetih izjava od pojedinih odbornika opozicije i radnika skupštinskog obezbeđenja, kao i uvidom u snimke RTV Alt, došlo se do saznanja da skupštinsko obezbeđenje nije primenilo silu, niti fizički delovalo prema opoziciji, kako su to preneli mnogi mediji.



# opština politika skupština Dušan Ostojić Milan Veljković Tomislav Stevanović SO Aleksinac
@zubarcina @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima