Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoreno pismo javnosti Miše Petrovića, potpredsednika OO Nove Srbije

rss

01.10.2014.

U redakciju je stiglo Otvoreno pismo javnosti Miše Petrovića, potpredsednika OO Nove Srbije Aleksinac.
Pismo prenosimo u izvornom obliku.

Otvoreno pismo javnosti Miše Petrovića, potpredsednika OO Nove Srbije

Dana 25.09.2014. godine održana je sednica OO NS Aleksinac u užem sastavu na moj lični zhtev, mada sam lično insistirao da to bude u proširenom sastavu, ali predsednik OO NS Aleksinac Zoran Stanojević oglušio se o mom predlogu, jer se plašio reakcije predsednika mesnih odbora. 

Mi potpredsednici  OO Nove Srbije- Aleksnac,nismo zadovoljni sa radom predsednika OO Nove Srbije – Aleksinac  Zorana Stanojevića jer je u više navrata prekršio statut Stranke i ako je više puta upozoravan da to ne čini, što je isti odgovarao još većom represijom prema članovima koji su mu skretali pažnju na očito kršenje Statuta. Revoltirani ovakvim ponašanjem mi potpredsednici i većina predsednika mesnih odbora pokrenuli smo pisanu inicijativu za sazivanje vanredne Skupštine na kojoj bi se glasalo o poverenju predsedniku, ali saznavši za to on je pozivao sve predsednike mesnih odbora i obećava im kule i gradovea nekima je čak i pretio samo da ne doće do toga, i zbog toga plaši se da sazove sednicu OO NS u proširenom sastavu. Po Statutu bio je u obavezi da sazove redovnu godišnju Skupštinu, na kojoj je trbao da podnese izveštaj o dosdašnjem radu i da se usvoji plan rada za narednu godinu.  Samostalno izlazi u medije kao da je to njegova privatna stranka. bez konsultacije sa potpredsednicima i članovima OO Nove Srbije – Aleksinac, gde ističe samo sebe. Formira kadrovsku komisiju za prijem radnika a da komisija nikom ne podnosi izveštaj, tako da članovi OO nemaju uvid u to koja se lica zapošljavaju.  Samostalno zakazuje sastanke OO i samostalno odlučuje o dnevnom redu bez konsultacije sa potpredsednicima, za njega potpredsednici u OO jednostavno ne postoje.

Posebno je potcenio potpredsednike i članove OO kod nedavne posete Ministra
i lidera Nove Srbije g-dina Velimira Ilića i Saše Milosavljevića člana Izvršnog odbora, gde je na prijemu kod predsednika Opštine i direktora ,,Atenik komerc” išao sam bez ijednog potpredsednika ili nekog člana OO, a do današnjeg dana nije podneo izveštaj OO u proširenom sastavu o detaljima sastanka sa predsednikom opštine i generalnim direktorom ,,Atenik komerc”, već samostalno poziva ljude i obećava im zapošljenje u svoje lično ime ipreko svojih ličnih privatnih veza, gde, isto tako se ponaša i kod zaposlenje žena u firmi ,,Gramer”, gde na žalost ima i onih koji mu veruju.

Iz svega gore iznešenog očito je da je predsednik OO Nove Srbije-Aleksinac više naneo štetu nego korist OO Nove Srbije-Aleksinac, pa s tim u vezi predloženo je istom da podnese ostavku kako bi se izbegle neprijatnosti i ugled OO Nove Srbije-Aleksinac, međutim predsednik OO NS Aleksinac na pomenutom sastanku pozvao je kao gosta Sašu Milosavljevića koji je izneo da za njega statut ne važi i da se ja badava vezujem za statut i da svako ko se veže za statut tom mesto nije u odboru NS.

Revoltirani ovakvim ponašanjem Zorana Stanojevića i Saše Milosavljevića ja i još dvojica člana OO NS Aleksinac podneli smo ostavke na našim funkcijama, a pre nas je to isto uradilo još dva člana i jedan je nažalost preminuo pa se samim tim postavlja i pitanje legitimiteta odbora, s obzirom da je odbor napustilo više od jedne trećine, a statutom je dozvoljeno do jedne trećine.

 


# NS Nova Srbija Zoran Stanojević Miroljub Petrović
@SrbijaNova @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima