Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osnivačka skupština Aleksinačkog pokreta za promene

rss

05.03.2012. Izvor: TV Alt

Intoniranjem himne Srbije, u četvrtak 1. marta, u aleksinačkom Domu omladine, otpočela je osnivačka skupština Aleksinačkog pokreta za promene, koji će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Aleksincu.

Osnivačka skupština Aleksinačkog pokreta za promene

U radnom delu skupštine, koji je održan pre svečane promocije, odlučeno je da pokret nema lidera, već će ga zastupati dvojica izabranih kopredsenika, dr Dušan Ostojić i Miloš Paović. Izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Pokret je osnovan sa ciljem da objedini sve lokal patriote u zajedničku borbu za bolju opštinu Aleksinac, bez obzira na stranačku pripadnost.

Ovom prilikom posebno je naglašeno da su principi pokreta da se opština oslobodi balasta plaćenih većnika i plaćenih predsednika Skupštine opštine, kao i da je neophodno direktore birati na konkursima, a ne po partijskoj liniji.

Jedna od prioritetnih aktivnosti biće i politička borba protiv prerade uljnih škriljaca na teritoriji opštine Aleksinac.

Na skupštini je pročitan i predlog četvorogodišnjeg programa pokreta koji sadrži 20 tačaka.

 

Skupu su prisustvovali, u svojstvu gostiju, predsednici opštinskih odbora SPO-a, SNS-a, URS-a, LDP-a, Pokreta za opštinu Aleksinac, Pokreta veterana i Dveri, kao i delegacija Reformističke stranke iz Niša.

Niko od predsednika OO stranaka koje su u koaliciji na lokalu na vlasti nije se pojavio.

Prema rečima osnivača, pristupnicu pokretu do sada je potpisalo preko stotinu Aleksinčana.

 

Prilog TV Alt o osnivačkoj skupštini pokreta:


# opština Dušan Ostojić Miloš Paović AAP Aleksinački pokret za promene
@zubarcina @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima