Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

OO DS: Saopštenje za javnost

rss

12.03.2010. OO DS U Aleksincu

Opštinski odbor Demokratske stranke u Aleksincu želeći da od samih privrednika sazna sa kojim problemima se susreće aleksinačka privreda i kako oni vide u buduće svoje i poslovanje svih privrednih subjekata u našoj opštini, organizovala je u nedelju, 7. marta 2010. godine, sastanak sa grupom privrednika.

OO DS: Saopštenje za javnost

Aleksinački privrednici su izneli opšte, ali i pojedinačne probleme koji opterećuju njihova poslovanja. Na kraju su formirali Inicijativni odbor koji će definisati dalje organizovanje samih privrednika i predložiti aktivnosti koje će poboljšati poslovno okruženje u našoj sredini. Te aktivnosti nisu pod političkim patronatom OO DS i o njima će više govoriti sami prvrednici kada ocene da za to ima potrebe i kada je to u njihovom interesu.

Ovom prilikom OO DS u Aleksincu želi da istakne da su motivi zakazivanja sastanka privrednika bili, pre svega, velika naša zabrinutost zbog veoma loše ekonomske situacije u našoj opštini, koja prouzrukuje sve veću nezaposlenost i osećaj besperspektivnosti kako građana, tako i privrednika. OO DS u Aleksincu kao odgovorni politički subjekat je spreman organizaciono i kadrovski da pomogne aleksinačkoj privredi, a samim tim i građanima, u ostvarivanju bolje komunkacije sa resornim ministarstvima i službama u njima koje se bave problemima investicija, privrednog i regionalnog razvoja , bez ikakvoh politikanstva, i ne daj bože političkog uslovljavanja. OO DS u Aleksincu se i ovom prilikom zalaže da se reč aleksinačkih privrednika čuje i da oni budu kreatori ekonomskog života u opštini, a mi ljudi iz politike, servis koji će pomoći u ostvarivanju njihovih kontakata sa institorima gde oni mogu da prezentuju svoje stavove i interese, a sve u cilju prevazilaženja ekonomske krize u opštini i brži privredni razvoj koji bi omogućio otvaranje novih radnih mesta. Sa otvarnjem novih radnih mesta zaustavićemo dalje siromašenje građana, pad životnog standarda i dodatno propadanje same sredine.

Još jednom ističemo da se radi o privrednoj, a ne političkoj , inicijativi, što se može primetiti i među samim privrednicima, gde većina od njih politički nije angažovana, a ima i pripadnika i simpatizera drugih stranaka. Inicijativa OODS Aeksinac je usmerena ka oživljavanju privrednih aktivnosti, bitnih privrednih subjekata naše opštine a sve u cilju boljitka za sve građane.

OO DS U Aleksincu

Komentara: 1


# privreda DS nezaposlenost saopštenje
@demokrate @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    domacin 13.03.2010.
    BRAVO TREBALO JE TO I PRE ALI IPAK JE DOBRO DA SE NEKO SETIO POZDRAV GOSPODINU DOLJEVCU I NADAM SE DA CE TO ZAZIVETI


[ Dodaj komentar ]