Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novi plaćeni većnik je Dragoslav Nenadović

rss

06.07.2016.

Na 4. sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac održanoj danas usvojena je Odluka o izabranom licu na stalnom radu u Opštinskom veću, kao i rešenja o davanju saglasnosti za zaključenje vansudskog poravnanja sa 14 lica, žrtava ujeda pasa lutalica.

Novi plaćeni većnik je Dragoslav Nenadović

Opštinsko veće će i u ovom sazivu imati jednog plaćenog većnika, koji će biti na stalnom radu u Opštini i za to primati mesečnu naknadu u visini od 85% neto zarade predviđene za to mesto.

Ovu funkciju u narednom periodu obavljaće Dragoslav Nenadović, diplomirani ekonomista iz Aleksinca, koji je do nedavno bio na čelu JP za puteve i stambeno-komunalnu delatnost opštine Aleksinac. Iznos koji će on primiti biće oko 47 hiljada dinara, što su otprilike primanja zaposlenog radnika u opštinskoj upravi sa visokom stručnom spremom.

Protiv ovakve odluke bio je član opštinske vlade Zoran Stanković iz Pokreta socijalista, a Momčilo Antanasković iz USS-a je bio uzdržan, koji su svoju odluku obrazložili stavom njihovih  opštinskih odbora. Većnik Antanasković je napomenuo da se on lično zalaže za plaćenog većnika pitavši zašto njegova nadoknada nije 100%, jer će raditi puno radno vreme, ali da je glasao protiv zbog stava partije.

Principijelni stav OO PS po pitanju plaćenih većnika je da tu funkciju ne treba uvoditi u uslovima kada se sprovode mere štednje na svim nivoima vršenja vlasti u Republici Srbiji.

Na dnevnom redu ove sednice našlo se i 14 vansudskih poravnanja sa građanima koji su doživeli ujede pasa lutalica i koji će dobiti pojedinačno u proseku između 30 i 40 hiljada dinara. U prošloj godini bilo je oko stotinak slučajeva vansudskih poravnanja sa oštećenim građanima, što je mnogo jeftinija varijanta za opštinski budžet od vođenja skupih sudskih postupaka uz očekivane presude u korist tužioca.

Predsednik Nenad Stanković je predložio Opštinskom javnom pravobranilaštvu da prilikom dogovora o vansudskom poravnanju zatraži od oštećenih detaljan opis mesta i životinje  gde je došlo do napada, kako bi nadležne službe reagovale i eliminisale agresivnog psa, na šta imaju pravo po zakonu. Tako bi se značajno smanjio broj opasnih pasa na javnim mestima.

Korišćeni materijali Fejsbuk stranice opštine Aleksinac, kao i portala Radio Aleksinac.

Komentara: 8


# budžet Dragoslav Nenadović psi Momčilo Antanasković opštinsko veće radno vreme Nenad Stanković Radio Aleksinac lutalice Zoran Stanković
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+26) (-2)

  Swaner 06.07.2016.
  Superiška.
  Dokazao se u pzp.

 • (+24) (-0)

  IVANA 06.07.2016.
  Plaćen je samo da bi ga sklonili iz PZP-a jer je upropastio to preduzeće.

 • (+24) (-0)

  Grujica 06.07.2016.
  Ovo je strasno. Unistitelj da bude unapredjen u vecnika. Zato propadamo.

 • (+35) (-2)

  Milan 06.07.2016.
  Pravi čovek za takvo mesto, bez njega kasaba Aleksinac ne bi mogla da funkcioniše.

 • (+31) (-0)

  Senator 07.07.2016.
  Sve lepše od lepšeg. Devedesetih bio predsedik sps pa posle 5. oktobra bio kod Ivkovića a u jp putevi napravio veliki rusvaj zato je nagrađen sa jedno 80 hiljada din platom. On je dokaz da sps ne može da se promeni. Bravo Čedice?

 • (+9) (-0)

  Perica 15.07.2016.
  Ljudi,sta da vam kazem cela opstina je takva.U Opstini prave dva mokra cvora od po 30 000 eura,a pogledajte na sta grad lici.

 • (+0) (-2)

  Ivica Marenić 28.11.2016.
  Zbog pretpostavke da je Gosp. Dragoslav Nenadović bio samnom na odsluženju vojnog roka još tamo davne 1978 god. u Varaždinu a izgubili smo svaki kontakt molio bi vas ako je moguće da stupite s njim u vezu te provjerite da li je to osoba koju bi volio ćuti da mi se javi na e-mail.Hvala unaprijed a ako nije molio bi bilo kakav odgovor.67

 • (+1) (-2)

  Dragoslav Nenadovic 29.11.2016.
  Odgovor Marenicu
  Stari druze, silno si me obradovao.S nestrpljenjem ocekujem da se cujemo.Imam milion pitanja za tebe.Nasi vojnicki dani su toliko vredni da jos uvek nosim brkove iz vojske kao uspomenu.
  Redakcija Al.neta poslace mi tvoju adresu ili tebi moj e mail. Na tome im se posebno zahvaljujem. Veliki pozdrav


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima