Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novi odbornički klub u aleksinačkom parlamentu

rss

29.04.2013. Izvor: Radio Aleksinac

Na početku jučerašnje sednice SO Aleksinac odbornik Milan Veljković objavio je da je osnovan Samostalni odbornički klub koji za sada čini pet odbornika.

Članovi tog kluba su Milan Veljković, Aleksandar Kuzmanović, Vukica Petrović, Slaviša Stevanović i Novica Aritonović, dosadašnji odbornici DS-a.

Novi odbornički klub u aleksinačkom parlamentu

Veljković je tom prilikom istakao da su svi odbornici, koji žele da se bore za politiku na lokalu i dobrobit građana Aleksinca, dobrodošli u ovaj klub.

Što se Demokratske stranke tiče, politika centrale na čelu sa Draganom Đilasom je za ove odbornike postala neprihvatljiva i zbog toga su se razišli. Nema političkog neprijateljstva sa DS-om, ali neće biti ni saradnje, kaže doskorašnji prvi čovek demokrata u Aleksincu.

- Prvi razlog za osnivanje Samostalnog odborničkog kluba je taj što je centrala stranke  bila protiv toga da Demokratska stranka nakon izbora uđe u vlast na lokalu. Mi smatramo da podršku građana, koja je pretočena u mandate, a ta brojka – 10 mandata – nije zanemarujuća, treba iskoristiti za vođenje politike na lokalu, bez državne politike, odnosno politike koja će biti za dobrobit građana opštine Aleksinac.

Veljković je dodao da će ovaj klub predstavljati konstruktivnu opoziciju, odnosno da će podržati sve predloge i ideje za koje smatraju da su dobre za lokalnu zajednicu.

 


# Novica Aritonović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima