Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nova stranka: Nušićevi junaci na naprednjački način

rss

10.09.2016. Nova stranka

Ako za nešto treba odati počast naprednjačkim kadrovima, to je njihova nadahnutost komediografskim radom Branislava Nušića. Zahvaljujući njima, Nušićevi junaci i dalje žive – doslovce, a za najnoviju „adaptaciju“ kolekcije komičnih dela zaslužna je opštinska uprava u Aleksincu, stoji u saopštenju Nove stranke.

Nova stranka: Nušićevi junaci na naprednjački način

Kada na rukovodeće pozicije u lokalnoj samoupravi postavite ljude sa manjkom znanja, a viškom gramzivosti, onda je očekivano da takvi ljudi izgube svaki dodir sa realnošću čim namirišu novac. Upravo to se desilo u Aleksincu. Rukovodstvo opštine između sebe je podelilo nepostojeće novčane nagrade nepostojeće fondacije!

Naime, obratila nam se izvesna gospođa koja je za potrebe naučnog istraživanja propagande i manipulacije internetom (a čiji će rezultati biti publikovani), poslala pismo pojedinim lokalnim samoupravama. U pismu je navela da u ime novoformirane Wales fondacije želi da donira 10.000 evra u cilju podsticanja razvoja lokalne zajednice. Mamac su prvi zagrizli aleksinački opštinari.

- Opština je bez bilo kakvog prethodnog istraživanja dala pismenu saglasnost za saradnju sa izmišljenom Wales fondacijom. Zasedalo je opštinsko veće, tačnije opštinski većnik je određen da bude koordinator akcije, snimljen je video prilog zahvalnosti, a onda i zakazano održavanje ceremonije u svečanoj sali. Nikome na pamet nije palo da najpre proveri da li ta fondacija zaista postoji, čime sam dokazala površnost i lakovernost tamošnje administracije – navela je naša sagovornica.

Napominjemo: svega par minuta je dovoljno da se u APR-u proveri da li Wales fondacija zaista postoji. Pretpostavimo da aleksinački čelnici ni toliko vremena nisu imali jer su se užurbano bacili na razmišljanje kako da 10.000 evra raspodele. Potom je stigla i zvanična objava: nagrade će biti uručene narodnom poslaniku Daliboru Radičeviću (SNS), zameniku predsednika opštine Aleksinac Čedomiru Rakiću (SPS), drektorki Centra za socijalni rad Jasni Nikolić... sa sve intoniranjem državne himne na svečanoj ceremoniji!

Opštinski odbor Nove stranke Aleksinac naglašava da upravo ovaj slučaj ogoljuje pravu prirodu naprednjačke vlasti: nestručni kadrovi, partijski namireni javnim službama, bez bilo kakvog odgovornog odnosa prema poziciji koju obavljaju, svoje funkcije tretiraju isključivo kao priliku da prigrabe novac. Partijski su naučeni na „lak novac“, te ne čudi što su bezglavo pojurili ka izmišljenoj donaciji izmišljene fondacije. Za sve to vreme, građane koji svakodnevno i mukotrpno zaista zarađuju svoj novac, naprednjački šef Aleksandar Vučić naziva neradnicima i lenjivcima.

 


# Čedomir Rakić opština Aleksandar Vučić Dalibor Radičević opštinsko veće Nova stranka Jasna Nikolić Wales fondacija
@avucic @NovaStranka @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima