Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Niko od aleksinačkih funkcionera ne daje novac za siromašne

rss

04.10.2012. Jovana Savić

Iako je Aleksinac jedna od najsiromasnijih opstina u Srbiji, prate opstinskih funkcionera prate beogradski prosek, tako da su plate petorice najplaćenijih funkcionera u opštini preko 450.000 dinara mesečno.

Niko od aleksinačkih funkcionera ne daje novac za siromašne

U tome nema protivzakonitih elemenata, jer se plate obručunavaju po koeficijentima važećim za gotovo sve javne institucije. Interesantno da niko od aleksinackih funkcionera deo svoje plate ne odvaja u humanitarne svrhe.

Zna se da u Aleksincu ima preko 9000 nezaposlenih, od kojih su mnogi roditelji dece koja idu u školu, pa ne bi bilo loše da se svako od funkcionera odluči da na neki način deseti deo svoje plate odvoji za finansiranje mesečnih karata najsiromašnijih učenika ili za otvaranje jedne narodne kuhinje za socijalno ugrožene.

Takva je praksa sa mnogim političarima, recimo Tomislav Nikolić celu svoju platu odvaja za humanitarnu pomoć, zatim Dušan Bajatović iz SPS-a ceo svoj honorar iz NIS-a daje u fond za socijalno najugroženije. Bilo bi lepo da se na taj korak odluči i prvi čovek opštine čija je plata 106.000 dinara mesečno. Jedini primer aleksinačkog političara koji ne uzima nikakvu naknadu iz aleksinačkog budžeta jeste Grujica Veljković, predsednik SO Aleksinac.



# Grujica Veljković Tomislav Nikolić SO Aleksinac Dušan Bajatović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima