Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nastavljeno zapošljavanje preko rođačkih veza

rss

11.10.2012. Jovana Savić

Zapošljavanje radnika preko rođačko-stranačkih veza je definitivno uzelo zalet, pogotovu kad su u pitanju javna preduzeca u opštini Aleksinac. Za samo dva dana zapošljeno je 11 novih radnika u preduzećima u opštini Aleksinac. Najnoviji primer je zapošljavanje bratanca visokog funkcionera SPS-a.

Nastavljeno zapošljavanje preko rođačkih veza

Po nezvaničnim izvorima ta osoba treba da preuzme ulogu direktora Kancelarije za mlade.

"Velike nelogičnosti na svakom koraku. Naši opštinski funkcioneri nam stalno pričaju kako ima višak radnika, a mi koji radimo u opštini viđamo da svaki dan dođe po jedan ili dva nova radnika u opštini, još malo pa neće imati ni mesto za sedenje u kancelarijama. Zaista sramota.,, reči su M. Ilića jednog od starijih radnika opštinske uprave.

Drugi primer je takođe vezan za SPS. Jedan od starih članova SPS-a je zaposlio svog sina, pa je još hteo da prebije jednog od odbornika DSS-a koji ga je kritikovao zbog toga.

"Sedeo sam u kafiću i pio kafu, kad je ođednom došao jedan visoki funkcioner SPS-a i započeo viku i dranje na jednog aleksinačkog odbornika DSS-a. Umalo se nisu pobili. Koliko sam razumeo razlog svađe je bilo stranačko zapošljavanje u aleksinačkim preduzećima. Mislim da su stvarno preterali ovi lokalni stranački lideri. U sred grada se raspravljaju ko je više, a ko manje zaposlio svojih članova." ovako je na svom Fejsbuk profilu objavio jedan od bivših direktora iz Aleksinca.


# SPS Aleksinac zapošljavanje
@socijalisti @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima