Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na parlamentarnim izborima lista „Borko Stefanović – Srbija za sve nas“

rss

17.03.2016.

Levica Srbije, Pokret za preokret, Novo udruženje penzionera Srbije (NUPS) i SDU nastupiće na zajedničkoj listi “Borko Stefanović – Srbija za sve nas”, a prikupljanje potpisa za predaju liste započeće sutra.

Foto: Levica Srbije

“Postigli smo dogovor da budemo na zajedničkoj listi na republičkom nivou i očekujemo da ta lista postigne odličan rezultat”, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Kako je istakao, naziv liste na najbolji način prikazuje osnove politike i programskog pristupa koji želi da vrati jednakost, dodajući da Srbija ne treba da bude samo Srbija bogatih, onih koji su na vlasti, onih koji kontrolišu 98 odsto kapitala već svih građana.

“Svi građani imaće u Levici Srbije svoj glas, svoju snagu , svoju reč, svoju borbu i politiku”, istakao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, to će biti opcija koja u Srbiji predstavlja novu politiku, treći politički put i jednu novu kolonu.

“Ako sam već prinuđem da pričam o kolonama, onda će ovo biti novi put sa novim ljudima I programom u srpskoj politici, u kojoj se sada manje-više sve svodi na reciklirane kadrove i isto takvih politike i pokušaje koji su se neslavno završili u prošlosti, a nisu dali adekvatan rezultat”, rekao je Stefanović.

Stefanović je istakao da će sutra započeti prikupljanje potpisa za predaju liste izrazivši uverenje da će to biti završeno u najkraćem roku.
Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je novinarima da je njegov pokret u toj koloni, istakavši da je Srbiji neophodan preokret u svim oblastima – u pravosuđu, da svakome pravda bude zagarantovana, zatim zdravstvu, da svako može da se leči, kao i u oblasti bezbednosti građana, prosvete…

“Smatram da je ova lista ta za koju će ljudi sutra moći da kažu – da, ja imam za koga da glasam”, rekao je Veselinović.

Predsednik NUPS Predrag Ilić kaže da to udruženje želi da učini nešto kvalitetno i novo u odnosu na postojeća penzionerska udruženja i zvaničnu partiju.

Predsednik SDU Miloš Adamović smatra da je, ne računajuči partije desnice, ovo jedina programska i ideološka koalicija koja između ostalog ima za cilj da se bori za prava radnika.

Na lokalnim izborima u Aleksincu Pokret Levica Srbije Borko Stefanović izlazi na listi “Savez za bolji Aleksinac – prof Slavoljub Blagojević - Blaško.”

Informativna služba Levice Srbije Aleksinac, preuzeto sa LevicaSribije.rs

Komentara: 0


# izbori Slavoljub Blagojević Borislav Borko Stefanović Levica Srbije NUPS SDU
@BorkoStef @LevicaSrbije @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima