Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Konferencija za štampu Pokreta socijalista

rss

14.11.2014.

U subotu 8. novembra Pokret Socijalista opštine Aleksinac, u prisustvu članova Izvršnog i Opštinskog Odbora, kao i poverenika za članstvo, izvršio je analizu ostvarivanja našeg Programa u najnovijim polilitičkim uslovima.

Konferencija za štampu Pokreta socijalista

Istaknuto je da Pokret Socijalista ostaje na principima izvorne levice koji podrazumevaju borbu za pravdu, jednakost, solidarnost i društvo novog socijalizma.

Suština naše borbe je borba protiv nepravde, a nepravda se kao nigde na Svetu vrši prema srpkom narodu. Nijedan drugi narod nije doživeo da mu se otme veliki i važan deo države i da se još od njega traži priznanje i zadovoljstvo što ga umanjuju.

Najnoviji diplomatski incident i provokacija provincijalnog političara Edi Rame, nažalost premijera Albanije, pokazuju svu drskost i bezobrazluk do koje mere mogu da idu velikoalbanske aspiracije i zloupotreba srpskog gostoprimstva.

Pokret Socijalista se protivi ulasku Srbije u NATO! Ulazak Srbije u NATO je antisrpsko i anticivilizacijsko. PS se posebno zalaže za svestranu saradnju sa Rusijom, Kinom i zemljama koje vode prijateljsku politiku prema našoj državi.

Niko Srbiju ne sprečava da usvoji pozitivne evropske vrednosti i stvori socijalnu državu skandinavskog tipa, a da pri tom nije član EU, ali na prvom mestu mora biti očuvanje suvereniteta države Srbije.

Drugi deo radnog sastanka bio je posvećen vršenju vlasti i saradnji sa Srpskom Naprednom Strankom i koalicionim partnerima. Ocenjeno je da u velikoj meri postoji opravdanost ove političke saradnje koja mora da se nastavi, ali uz veći stepen uvažavanja i saradnje bez odricanja ili gubljenja ideološkog identiteta. Ne smemo zaboraviti da pored sprovođenja politike u interesu građana, naše političko delovanje mora biti u interesu naše partije.

Osim odbornika Slaviše Jovanovića, predsednika našeg OO i većnika Zorana Stankovića, nemamo više ni jednog jedinog člana u bilo kom organu vlasti naše Opštine, što je možda dokaz nepoverenja u kadrovsku snagu i iskrenost političke saradnje.

Raduje da je na teritoriji opštine Aleksinac u svim sredinama povećano interesovanje za pristupanje PS očigledno zbog ideja i borbe za koje se naša partija zalaže, ali i zbog velikog ugleda našeg predsednika Alesandra Vulina.

Pravilo "ima mesta za sve, ali ne i za svakog" poštujemo od početka.  

Oni koji u PS vide način za ostvarenje svojih ličnih interesa bolje je da potraže neku drugu partiju, jer ova borbena i izvorna levica nije prilika za preambiciozne lokalne političare.

Poverenici našeg pokreta će do 29. novembra podneti Odboru izveštaj o osnivanju mesnih odbora na terenu i novom članstvu koje je prihvatilo osnove i načela našeg političkog Programa jačajući organizacionu strukturu PS i jačajući sistem odgovornosti za preuzete zadatke i obaveze.

Poštovani građani Opštine Aleksinac, svi vi kojima je na srcu borba protiv nepravde borbena levica - PS je vaša prilika da zajedničkim naporima DO te POBEDE i dođemo.


# Pokret Socijalista NATO
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima