Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Konferencija za novinare aleksinačkog SPS-a

rss

08.06.2011.

"Aleksinački socijalisti - Izborna kampanja u punom zamahu" - slogan je konferencije za štampu opštinske organizacije SPS-a

Konferencija za novinare aleksinačkog SPS-a

Socijalisti Aleksinca intezivno rade na sprovođenju odluke GO SPS o izborima u Opštinskoj Organizaciji SPS u Aleksincu. U toku predhodne nedelje sprovedene su izborne aktivnosti u sedam Mesnih organizacija SPS, a održano je i više predizbornih sastanaka. Odziv na sastancima bio je vrlo zadovoljavajući. Aktivnosti socijalista prati i veliko interesovanje simpatizera i pasivnih članova, što je rezultiralo činjenicom da je za nedelju dana SPS-u pristupilo i učlanilo se 21 lice, većinom mladih ljudi.

Formirani su Inicijativni odbori za Osnivanje Foruma žena i Saveta Socijalističke omladine.

Izborna konferencija socijalista opštine Aleksinac zakazana je za 08.juli 2011.godine.

Socijalisti su aktivno učestvovali u svim društvenim dešavanjima u našoj opštini, a posebno u aktivnostima obeležavanja dana Opštine Aleksinac.

U ovom trenutku, jedno pitanje pobudilo je posebno interesovanje građana, podiglo tenzije i pružilo jedinstvenu priliku za razigravanje mašte: promene u SPS i njihova refleksija na buduća dešavanja na političkoj sceni, odnosno, pojednostavljeno - dalja sudbina lokalne koalicije na vlasti.

Naravno da potez socijalista ne može da bude isključiv i sveden samo na vlast ili opoziciju, kao takav nije primeran, i SPS ga tako i ne postavlja.

Dobro poznajemo našu svakodnevicu, problemi su veliki i složeni, sadašnje stanje je daleko od zadovoljavajućeg, i zbog toga ćemo nastojati da damo doprinos da situaciju korigujemo i izmenimo na bolje, čime ćemo pružiti novi kvalitet koji građani traže. To je prevashodno naša obaveza, a ne doprinošenju haosa u kriznoj situaciji. Odlazak u opoziciju po svaku cenu, odnosno ostajanje u vlasti po svaku cenu su dve neodgovorne krajnosti i donošenje odluke bilo koje vrste mora biti lišeno svake iracionalnosti i neodgovornosti.

Pitanje opstanka aktuelne koalicije je, pre svega, pitanje za partnere u postojećoj koaliciji, jer više je nego očigledno da stvari ne idu u dobrom smeru. Naime, potrebni su rezovi, nova snaga i impuls, više uvažavanja, organizovani i bolji principi u rešavanju problema, jasna razgraničenja u okviru participacije u vršenju vlasti, bolja međusobna komunikacija, određivanje precizne strategije u ostvarivanju opštih interesa, jedinstveni nastupi, dodatni dogovori i usaglašavanja, bolja saradnja sa i među javnim preduzećima, poštovanje konkretnih planova i programa, precizna podela dužnosti, obaveza i podizanje stepena odgovornosti na mnogo viši i efikasniji nivo.

"Zauzeli smo proaktivni stav u pravcu iniciranja mnogih promena kako bi smo dodatno aktivirali ukupnu lokalnu vlast da bude efikasnija, agilnija, organizovanija i jedinstvenija. Naše namere su jasne: mobilizacija snaga u vlasti u okviru već postojeće platforme koju bi svi razumni ljudi podržali, kroz efektniji rad u cilju konsolidacije funkcionisanja lokalne samouprave na pravi način."

"Socijalistička partija nosi odgovornost za stanje u sredini i zato neće biti generator krize, već će razborito i domaćinski nastojati da dođe do pravog rešenja. Činjenica je da nismo zadovoljni stanjem u opštini, lokalnoj samoupravi, stanjem u koaliciji, i zato je u toku izrada sveobuhvatne analize prilika. Imamo obavezu da pokušamo uvesti odgovarajuće promene zbog građana, što ne znaći ostajanje u vlasti po svaku cenu, ako to ne uspe. Tražimo prava rešenja, pa su zato u toku i konkretni razgovori bez kontroverzi sa političkim partnerima i potencijalnim koalicionim partnerima, uz uvažavanje principa da svako ima prava da zastupa svoju politiku, a građani su ti koji ocenjuju ispravnost te politike, pa ćemo vrlo brzo u skladu sa realnim stanjem i mogućnostima na terenu doći do konačne odluke."

"Socijalisti nemaju namera da napuštaju bojno polje tek tako, jer sve mogućnosti nisu iscrpljene i zato ćemo borbu nastaviti. Partija koja radi, bori se, rešava probleme u interesu građana, neće ostaviti sredstva za borbu i otići u opziciju, ako već može da deluje na događaje. Ne povlačimo se jer to dugujemo građanima."

"Svoja interna i kadrovska pitanja rešavamo isključivo samostalno, a u službi interesa građana. Jasno nam je da postoje individualne želje i očekivanja, koje su najčešće nerealne i neobjektivne. Ne bežimo od odgovornosti, ali nećemo previše ni čekati sadašnje partnere da vuku svoj potreban deo aktivnosti ka stabilizaciji stanja u lokalnoj vlasti, jer vodilja svih naših delovanja je zadovoljavanje potreba građana kroz efikasno vršenje i rad lokalne vlasti."

Sagledavanje problema i donošenje odluke treba da predstavlja podršku odbrani interesa građana, birača i članova SPS, a ne izazivanje krize, ili nekakvu iznuđenu i konfuznu političku avanturu.-

"Očekujemo da opravdanost naših dodatnih nastojanja bude potvrđena kroz buduće aktivnosti SPS, novu odgovornost i nove kvalitete."

Takođe, stoji otvorenost i spremnost Socijalističke partije na saradnju sa svim političkim strankama okupljeni i jedinstveni oko opšteg cilja: bolja i uspešnija vlast. Deo te kredibilne snage je SPS, ali principijelno SPS neće pristati na pritiske i uslovljavanja.

Dakle, pitanje pozicioniranja Socijalističke partije Srbije u Aleksincu ne može biti jeretičko pitanje, već interes građana Aleksinca. Odluka ili odluke SPS-a će i biti jedino u tom pravcu. O svim aktivnostima blagovremeno će biti upoznata šira javnost.

     I dalje stoji poziv Opštinske organizacije SPS u Aleksincu upućen svim građanima da, kroz konkretne akcije i rezultate, a po meri odnovnih demokratskih principa, u narednom periodu zaštitimo interese građana opštine Aleksinac.




# SPS
@socijalisti @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima